Fråga:
Hur kan jag förhindra att min hund skäller ständigt när jag inte är hemma?
Ricardo Acras
2013-10-09 07:51:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min 11 år gamla Bishon Frise skäller ständigt när det inte finns någon hemma. Även om vi håller oss borta i 4, 5 timmar. Hon blev galen en gång för att skälla för mycket.

Vad kan orsaka det och hur kan jag träna henne att inte göra det längre?

Skäller hon ständigt för ingenting eller skäller hon av ljud, förbipasserande osv? Det kan leda till olika skäl till varför hon skäller och därmed olika strategier för att ta itu med det.
Är det något som utvecklades nyligen, eller har hunden skällde så mycket det mesta av sitt liv?
Sex svar:
#1
+18
Mistu4u
2013-10-09 09:38:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan inte förvänta dig att ditt husdjur ska hålla mamma om du inte är hos honom.

Lösningar:

  1. Få hunden att ge honom sällskap . När det inte finns någon hemma kan du överväga att lämna honom hos några grannar hemma en stund.

  2. Du kan be någon att ta hand om honom medan alla har gått från ditt hus.

  3. Du kan ge honom något att spela med. Detta är inte särskilt effektivt i alla fall. Men i 50% fall skulle det fungera. Ge en leksak eller en boll att tugga med. Min egen hund gillar att leka med dem och vi blev av med skälproblemet.

  4. Hundar tycker inte om att vara låsta. Att bara låta honom vara kan fungera.

När du lägger till detta kan du också ge hunden en bra, lång och tröttsam promenad i hopp om att hunden är för tuckered ut för att göra annat än att sova medan du är borta. En promenad hjälper också till med tristessproblem. Du kan också titta på beteende krage; Citronella-kragen verkar vara den mest humana av dem alla, men den ska egentligen bara ses som en sista utväg.
#2
+14
John Cavan
2013-10-09 08:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tror att hon saknar dig. Hundar är packdjur och du är en del av hennes pack. När du lämnar har hon effektivt separerats från sitt paket och det kan vara mycket oroande. Ett sätt att ta itu med det är att lägga till en annan hund, men om du inte kan göra det, kan ett annat djur (överraskande till och med en katt) ge henne den känslan att hon inte är ensam för att hon ska sluta. Jag tror inte, utan den där ersättningen för paketet, kommer du att ha en enorm tur att arbeta henne ur det.

#3
+9
rae1
2013-12-12 21:38:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle vilja föreslå en annan idé.

Jag har upplevt samma problem och märkt att korrekt träning, särskilt under timmarna innan de lämnas ensamma, kan hjälpa till att lugna deras beteende.

I många tillfällen orsakar ångest dem en hög nivå av nöd, till den grad varje buller eller rörelse resulterar i att de skäller under en längre tid till ett osynligt hot. Men när de tränar mest, desto mer avslappnat är de fysiskt och mentalt (att umgås med andra hundar hjälper också). Ju mer avslappnad de är, desto mindre troligt kommer de att störas av din frånvaro (speciellt när de tillbringade fyra av dessa timmar med att sova!).

Tidigare har jag fått många klagomål från grannar om oupphörligt skällande; och så började jag ta henne med till parken eller för långa promenader / körningar mycket tidigt på morgonen före jobbet. Det har både förbättrat hennes psykologiska tillstånd (hon är mindre orolig, mindre osäker, lugnare och lyckligare) och minskat klagomålen från grannarna.

Kom också ihåg att i din frånvaro kommer hunden att göra sitt bästa för att skydda din /deras hem. Det är en del av deras instinkt. För dem är det ett syfte, ett "jobb" om du vill; och skällande är ett verktyg de använder för att få jobbet gjort. Var mycket försiktig när du undertrycker denna instinkt (med krage, gizmos, etc.) eftersom det kan orsaka ytterligare psykologiska problem och / eller känsla av värdelöshet hos hunden.

Jag ** öppnar aldrig ** dörren när jag kommer hem innan det är helt tyst på andra sidan dörren. Våra två hundar vet att det är jag, och de är angelägna om att hälsa på mig, men brukar inte låta något och jag behöver inte vänta. När de var yngre var jag ibland tvungen att stå utanför, hand på dörrhandtaget, i åldrar innan deras ljud dödade. Denna metod är förmodligen inte möjlig i OP: s fall, den hunden kommer inte att hålla käften, så jag lägger inte upp detta som ett svar.
#4
+8
Vixen Populi
2013-10-09 10:42:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hon är nog ensam. Hon vill också skydda territoriet - och eftersom resten av hennes pack är borta måste hon göra det själv.

Förutom de fantastiska förslagen från @ Mistu4u kan du göra en inspelning av dina egna röst och spela det medan du är borta. 4 eller 5 timmar kan vara lite långa, men under kortare perioder kan detta fungera. (Jag föredrar dock att försöka @ Mistu4us förslag först).

Om hunden inte kan föras till grannarna kan de fortfarande hjälpa - om hunden kan höra dem och de kan höra hunden kan de prata med henne för att trösta henne.

#5
+5
Ankit Sharma
2013-10-09 13:07:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Människor här har svarat mycket bra men om ingenting hjälper kan skällande kontrollkrage hjälpa som en sista utväg. Jag vet att det är lite oförskämt mot ditt husdjur, men att ge husdjur ett företag hjälper inte alltid och ibland kan byggnads- / grannrestriktioner tvinga dig att göra det med ditt husdjur. Min syster Labrador bjälkar också ständigt när han är ensam, även i närvaro av sin andra hund franska mastiff. Vi använde inte kragen men det finns några krage på marknaden som inte ger elektriska stötar utan bara vibrerar vid skällande som är mindre effektiva än elektriska krage men det skadar inte husdjuret.

Denna typ av ingripande bör endast användas som en absolut sista utväg och om konsekvenserna av att inte stoppa skällande är allvarliga (halsskador eller att din hyresvärd sparkar ut dig). Elektriska skällande krage ger din hund en smärtsam elchock varje gång den skäller och till och med ljud- och ultraljudbaserade kan vara mycket oroande för hunden.
@ThomasH det finns två slags krage, man använder elektrisk stöt men det finns andra typ krage som bara vibrerar. Se den nya redigeringen.
#6
+3
Macpeters
2019-08-12 23:26:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag fick många klagomål om att min hund skällde, och jag har fått det under kontroll, så de råd jag hittade kan också fungera för dig. Om din hund skäller på grund av separationsångest kan du prova följande:

  1. Ta en promenad precis innan du åker. Inget super spännande, bara en avslappnad "vandring och sniff" typ av promenad.
  2. Sätt din hund i ett mindre utrymme. För mig lägger jag mitt i sovrummet med en skål vatten. Det är bekvämt och längre bort från den bullriga korridoren. Detta har två fördelar - hennes skäl är mindre irriterande för andra, och dessutom är deras ljud dämpat och mindre sannolikt att hon vill skälla. Detta borde vara ett förutsägbart, tyst och säkert utrymme.
  3. Håll ditt adjö minimalt - bara ett avslappnat klapp på huvudet. Anledningen till detta är att en långvarig farväl kan oroa din hund att du inte kommer hem, men en chill 'see you' ger intrycket att detta är en normal sak, och det finns inget att oroa sig för. / li>

Jag köpte också en billig Wyze-kamera och ställde in ett ljudlarm - det hjälper mig att veta om min taktik fungerar. Det tog en vecka eller så innan min hund slog sig ner, och nu när jag checkar in från min telefon sover hon mest. Jag tror att du kan prata genom kameran, men jag skulle inte rekommendera det om du inte har försökt ovanstående ordentligt, eftersom det kan orsaka mer oro än att hjälpa.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...