Fråga:
Behöver mina hästar vara skodda?
user6796
2013-10-09 12:02:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi har två hästar, ett fullblods- och arabiskt kors som har tillbringat större delen av sin tid i paddockar som ibland rider in i det lokala busken. De är inte skodda och deras hovar arkiveras med jämna mellanrum.

Barnen rider dock oftare på vägen för att träffa vänner och få tillgång till ett annat område av buskmark.

Jag har fått några motstridiga råd.

Vilka är tecknen på att mina hästar kan ha nytta av att vara skodda?

Två svar:
#1
+9
Mistu4u
2013-10-09 14:23:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är inte nödvändigt att skoa en häst. I ditt fall ser jag ingen anledning att skona din häst. Skoning görs när hästen används för tävlingsändamål eller om hästen ska användas på platser där den är fylld med stenar och sand. Du skrev att dina hästar inte springer på grova marker. Återigen kan skoning ofta föda infektioner runt naglarna. Ibland kan skor orsaka domningar i det långa loppet på utsidan av ett ben. Dessutom är det ett välkänt faktum att skor kan skapa blodflödesproblem i skodplatserna. Så jag föreslår att du undviker skor om det inte verkligen är nödvändigt.

#2
+1
kaiya
2019-11-19 04:52:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns fall där hovarna kan bli för korta, vilket får hästen att halta - du kan inte missa det tecknet, antar jag. Om din häst snubblar mycket under åkturer på hårda vägar kan det vara ett annat tecken.

Numera finns det så många bra alternativ att skodon bör undvikas när det är möjligt, eftersom hästskor gör stora skador på insidan av hovarna och kan orsaka skador. De flesta hästar kan klara sig hela sitt liv utan skor, det finns helt enkelt för många ägare som inte har någon aning och skonar sina hästar eftersom de andra ryttarna säger det, och hovmannen säger det, så det måste vara sant ... Du få idén.

Speciellt om din häst är i paddocken för det mesta, bör du föredra hästkängor framför hästskor, eftersom du kan ta bort dem efter åkturen. Numera är hästkängor så väl utformade att det finns fantastiska mönster som till och med kan användas i tävlingar - ingen skoning behövs längre. De är ännu inte så populära som de borde vara eftersom många ägare helt enkelt inte vet tillräckligt om ämnet, men jag hoppas kunna leva till den tid där metallskor blir historia.

håller med metallskor


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...