Fråga:
Hur skulle jag umgås med mina valpar med andra djur och människor?
user6796
2013-10-09 14:16:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vid vilken ålder ska en valp börja umgås?

Vilka är de bästa sätten att umgås med min hund, att göra den vänlig med andra djur och alla möjliga människor, från barn till äldre?

Tre svar:
#1
+9
Steve D
2013-10-09 15:11:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valpar ska socialiseras så tidigt som möjligt. En snygg sak med valpar är att när de är yngre än ungefär fem månader, kommer de flesta andra hundar att tolerera mycket mer av det beteende som kännetecknar valparna (alltför glada och lekfulla, ibland oförskämda). Detta beror på att hundar tenderar att bli sexuellt mogna runt 5-6 månader.

Om du känner till andra hundar som är äldre och som är väljusterade och du litar på dem, skulle jag låta din hund bara vara hon själv runt de äldre. De äldre hundarna kommer att korrigera din valp om den gör något oförskämt eller out-of-line, och din valp kommer "naturligt" att lära sig vad som är och inte är acceptabelt beteende.

Om du inte har tillgång för äldre hundar så är en hundpark inte en dålig plats att börja med. Men var uppmärksam på att människor tenderar att ta med sina hundar till hundparker utan att helt veta hur deras hund kommer att reagera. För bara några veckor sedan attackerades en väns 8 månader gamla valp ondskapsfullt av en 2-årig hund och ägarens kommentar var "vi försöker umgås med honom".

För för att din valp ska växa upp för att vara skicklig till socialisering - både med hundar och människor - är det viktigt att utsätta henne som ungvalp för många olika hundar och människor, i många olika situationer. Att göra det varje dag är inte ovanligt. Och som alltid (särskilt med valpar), ställa in din hund för framgång: sätt henne inte i farliga situationer eller i okända miljöer med för många främlingar på en gång. Börja bara långsamt, håll saker intressanta och roliga och se till att du arbetar med socialisering tidigt och ofta.

#2
+3
Mistu4u
2013-10-09 14:36:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Helst bör du börja umgås med en valp om 3-17 veckor. Men praktiskt taget kan man inte göra det. Jag personligen gav min valp tid att anpassa sig till vårt hus såväl som vår omgivande miljö. Nu kan du börja umgås med honom genom följande steg:

 1. Använd en krage för att få tag i din valp och ta honom för utflykt. Gör honom van vid stigar, gator och platsen runt ditt hus.

 2. IMO det skulle inte vara en bra idé att låta honom introducera med en ny hund redan den första dagen. Han kan blanda sig med alla nya saker.

 3. Håll din valp utom barn om han inte gillar dem.

 4. Träffa inte okända konstiga hundar.

 5. Du kan träffa en person av din bekanta och bjuda in honom att träffas med dig i ett fält med sin hund.

 6. När de båda möts är 100% säker på att båda skäller varandra eller den äldre skäller på den yngre. Om det är din hund som skäller, få honom att stanna. Om han gör det, belöna honom.

 7. Om den andra hunden också stannar, låt de två träffas och snusa varandra. Om allt går bra kan de leka med varandra ( Mycket osannolikt att det skulle hända den allra första dagen. ) Håll dem i möte.

 8. Om de inte slutar skälla på varandra eller sitta i loungen, lämna platsen och välj en annan hund nästa dag.

Varför säger du "praktiskt taget kan man inte göra det"? Från 17 veckor är det mer än 4 månader ... De flesta kommer att vara mycket uppmärksamma på socialisering mellan 2 och 4 månader.
#3
+1
Cedric H.
2014-02-14 15:37:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • En bra sak är att delta i "valpklasser".

Det finns många varianter men man bör leta efter klasser där valparna får spela tillsammans i ett säkert område ( i min hundklubb är det ett inhägnad område intill huvudträningsfältet.

Den ansvariga ska hitta en balans mellan att låta valparna leka ensamma och övervaka dem. Om två valpar går grova kan man ingripa (distrahera dem eller helt enkelt separera dem).

Det är också utmärkt när det finns en / två lugna och välskötta vuxna hundar som är villiga att leka med valpar.

 • Ha en riktig socialiseringsplan

Försök att göra en plan i förväg så att du inte blir frestad att hoppa över en "träningspass" för socialisering. med en enkel promenad.

När min valp var 2,5 till 3,5 månader gjorde jag något riktigt nytt åt honom två gånger i veckan: att ta buss / tåg / spårvagn, åka i snön, se andra djur (hästar, etc.) osv.

 • Blanda inte träning med socialisering först

Om du tar din valp till en okänd plats och behöver krage / koppel , se till att du "tränat" honom tidigare för att vara bekväm med det. Samma som att gå till veterinären och ta hunden med på en bilresa.

Associera inte olika potentiellt oroande upplevelser.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...