Fråga:
Är handmatning av mina hästar tillräckligt för att komplettera deras foder om mitt gräs inte räcker för att upprätthålla dem?
user6796
2013-10-09 14:18:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har två hästar (hack) på en 5 tunnland stor egendom. Det har gräs, men det räcker inte för att upprätthålla dem båda.

Är handmatning av dem tillräckligt med hö för att komplettera foder eller behöver jag använda hårt foder?

Vad är det tecken på att de behöver mer?

Två svar:
#1
+7
symbol
2013-10-12 06:38:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verkar dina hästar gå ner i vikt? Visas deras revben? Är de slöa? Ser halsen eller bakbenet tunt eller benigt ut? Om du är osäker rekommenderar jag att du frågar veterinärens yttrande.

Hur mycket du behöver mata dem beror på deras ålder, ämnesomsättning och hur mycket gräs som är tillgängligt för dem. Jag rekommenderar att du börjar med 1-2 40 kg. höbalar / dag. Om de äter allt, öka lite. Om de konsekvent lämnar höet ätit, ska du minska.

Om de verkar äta mat, men fortfarande går ner i vikt, kan du överväga att komplettera kosten med spannmål, betmassa, sötfoder och / eller seniorfoder. Gör kostförändringar gradvis och konsultera en veterinär innan du gör några större förändringar eller om du fortfarande är osäker på vad du ska mata.

Och deras tänder flöt.
#2
+2
katho2404
2014-05-09 18:24:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den bästa metoden att veta om dina hästar behöver komplettera mat är att låta en veterinär analysera deras blod. Då vet du vilka ämnen de behöver och du kan leta efter ett mineralfoder som innehåller dessa.

Den ideala kosten för en häst är hö ad libitum och en och annan mineralfoder för att kompensera det saknade mineralet i höet. Du kan också ge dem säsongsbetonade örter och frön, men se till att kolla vad de gör och om du vill ha det (till exempel maskros är bra för att avgifta levern)

Om de inte jobbar särskilt hårt behöver vanligtvis inte spannmål eller något annat "hästfoder" på marknaden.

Och se självklart till att höet är av god kvalitet, att tänderna är okej och att de inte har smältproblem. .

hay ad libitum kan orsaka uppblåsthet. Jag brukar hålla med om att det är bäst, såvida inte hästen är underviktig


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...