Fråga:
Varför håller min katt svansen framåt över kroppen?
Beofett
2013-10-09 07:48:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en hel del erfarenhet av katter, men jag har aldrig sett denna hållning i en annan katt.

Min ena katt håller svansen framåt och böjer sig över ryggen med spetsen bara några centimeter bakom huvudet.

Hans svans verkar ha det normala rörelseområdet, men han håller den alltid i samma läge när han går eller står.

Han är en kastrerad man, om det är relevant.

Finns det en fysisk anledning bakom detta, eller är det någon beteendeindikator, eller relaterad till hans sociala status i förhållande till våra andra katter?

Vi hade en katt som stack ut en av hennes ryggfötter framför sig medan hon satt. Vi tog henne till veterinären, som pojkade och pratade och gav henne alla möjliga rörelse- och ledvärksprov. Domen om varför hon satt så? "Det är bekvämare." Alla katter är lurviga små konstiga; vissa har bara mer unika vanor än andra.
Min kastrerade hannkatt är en långhårig katt som också håller svansen böjd över ryggen nästan vidrör huvudet. Jag undrade om det var en viss kattras som råkar ha denna genetiska mutation. Jag tänkte persiska eftersom han ser ut att ha lite i sig.
Ett svar:
#1
+15
Ash
2013-10-09 07:55:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min katt gör en liknande sak, förutom att hans lockar en del istället för att vara platt över ryggen. Enligt min veterinär är den här typen av saker, där svansen vilar på ryggen, en genetisk mutation som vissa katter har. Det är inte smärtsamt och orsakar dem ingen skada, det är bara en skillnad i hur deras svans vilar på kroppen. De flesta katter kan inte dra svansen över sig själva på det speciella sättet, eftersom deras kroppsstruktur förhindrar det, men din katt (och min och många andra) föddes bara med en mutation som gör att de kan göra detta.

+1 en av mina fyra katter gör det här. Jag gör narr av henne för att hon har en upp och ner svans.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...