Fråga:
Hur kan jag förhindra att min katt sträcker sina klor när han blir klappad?
Athari
2013-10-09 18:16:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När jag älskar min katt krullar han ofta tårna och sträcker / drar tillbaka sina klor. Jag antar att det är ett tecken på att han tycker om att bli klappad, men det är inte något jag uppskattar när han ligger på möbler och hans klor kliar och genomborrar ytan. Normalt skadar han inte möbler; han gillar sin repa, men det här är ett undantag.

Finns det något sätt att berätta för min katt att undvika att förlänga sina klor när han blir klappad, eller är det enda sättet att undvika skador för att alltid ta honom i mitt knä (inte att jag uppskattar att han klär mina kläder heller)? Finns det ett annat sätt att förhindra detta?

Gör din katt detta bara en gång, som en normal sträcka som hamnar i att ta ett grepp med klor av vad som än råkar vara där? Eller är det den upprepade rörelsen med tassar (och klor) som kallas "knådning"? Jag ser inte ordet "upprepa" i frågan. De utskrivna svaren verkar passa ändå, jag är bara nyfiken på det.
@EsaPaulasto Det är upprepad rörelse.
Jag har inte sett det här svaret än - du kan [klippa kattens naglar] (http://www.humanesociety.org/animals/cats/tips/trimming_cat_claws.html) skärning av den skarpa änden (skär inte i rosa snabbt) . Det är smärtfritt förfarande som kan jämföras med att trimma naglar hos människor och det hindrar inte katt från att klättra och på annat sätt njuta av livet (i motsats till [declawing] (http://www.humanesociety.org/animals/cats/tips/declawing.html) vilket är ett smärtsamt förfarande som förbjuds enligt lagar om djurmishandling i många länder)
Sju svar:
#1
+26
Beofett
2013-10-09 18:28:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta beteende kallas " knådning" och är ett instinktivt beteende som härrör från att mata på moderns mjölk. Kattungar knådar på sin mor för att stimulera mjölkproduktionen under utfodring, och beteendet tenderar att återkomma när de känner sig extremt avslappnade och nöjda.

Inte alla katter upprätthåller detta beteende till vuxen ålder, men många gör det.

Eftersom det är både instinktivt och förstärkt under tidigt kattunge är det osannolikt att du någonsin kommer att träna din katt att sluta. En lösning som kan fungera är dock att få din katt sin egen filt.

En av våra katter knådar ganska regelbundet, även när ingen klappar henne. Hon gör det oftast på en mjuk röd kastfilt, att vi håller på soffans baksida (en av hennes föredragna vila / knådningsfläckar) för just det ändamålet. Detta undviker skador på möblerna, och när företaget kommer över kan vi bara lägga filten bort.

En av min mammas katter (misshandlad av en tidigare ägare) brukade knåda mig ett tag. Det tog evigt för honom att lita på mig innan det, men när han gjorde det blev det lite för kittligt. Så jag tog upp honom och släppte honom. Han gnällde och gjorde det aldrig igen, men han gillade mig ändå. Jag saknade dock knådningen.
#2
+17
John Cavan
2013-10-09 18:27:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tja, det korta svaret är nej. Det här är bara en omedveten reaktion på nöjet att bli klappad och så att din katt sträcker sig för att njuta. Människor gör det också, vi har bara inte skarpa klor som orsakar förödelse som ett resultat. :) Du kan överväga att sluta omedelbart när det händer, men det är så långt jag skulle ta det. Verkligheten är att om du har katter är några möbelskador nästan oundvikliga.

#3
+9
Esa Paulasto
2014-01-07 14:58:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ett direkt svar på din fråga: nej, jag vet inte ett sätt att faktiskt förhindra knådning, men det kan vara möjligt att omdirigera det till ett annat material.

Du kan försöka träna en katt att känna igen en viss yta som en icke-knådande yta, men jag tror att det måste vara något lätt för katten att skilja från andra material. Jag tänker till exempel på en skinnsoffa; du kan träna katten att inte trampa / knåda på läder medan allt annat är okej.

Sedan kan det resultera i en situation där katten bara kommer ihåg regeln när du är nära och resten av tiden när katten känner att knåda, spelar det ingen roll vad som är under tassarna. Kanske skulle det fortfarande vara bättre än ingenting?

Jag har tränat en av mina katter för att undvika att knåda på min egen hud. Särskilt på sommaren men också runt året gillar jag att klä mig lätt hemma. Ha på sig shorts och T-shirt hela året och ha en katt som gillade att knåda mycket när som helst borstad och klappad. I mitt knä knådade hon på min hud som i en trans. Varje gång hon började göra detta på min hud (arm, ben, oavsett vad som var exponerad) lyfte jag försiktigt hennes tassar och flyttade dem på tyg närmast katten just nu. Vanligtvis var tygytan antingen min jeans eller T-shirt eller en kudde.

Det tog tid och många försök att knåda på huden, men så småningom lärde sig den katten att märka vad som låg under hennes tassar kändes som knådning. Framgång noterades när katten började knåda på huden och sedan omedelbart flyttade sina tassar på en tygyta.

Vad jag menar med att "lyfta tassarna försiktigt" är att jag lägger fingrarna under hennes "anklar" precis bakom tassarna och lyfter tassarna lite uppåt och sedan bär tassarna åt sidan till närmaste tygytan och flyttar katten bara så lite i processen för att inte störa hennes knådning för mycket. Om en kudde var i närheten skulle jag inte flytta tassarna alls utan bara lyfta dem och flytta kudden under hennes tassar. Hon fick inte ett meddelande som "knådning är dåligt" . För hennes knådning är okej när hon gör det på tyg. Som sagt så gick det så småningom bra :)

Jag önskar bara att de skulle knåda något annat än den ömma huden på mina inre armbågar.
#4
+4
Erik
2015-12-18 09:59:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en som knådar hela tiden. Han visade sig som en vildkattunge, cirka 4-5 veckor gammal. Kunde inte hitta sin mamma och han var för rädd för att komma nära någon den första månaden. Han fick inte den moderskap han behövde och är lite omogen. Han gillar att knåda på min axel och sjuksköterska på min skjorta.

Jag tror inte att han någonsin kommer att sluta, och jag vill INTE straffa honom. Han visade sig vara supergosig och älskar bara att hållas och klappa. Jag vill inte att det ska förändras.

Några saker har hjälpt. När han gräver in med klorna tar jag upp en tass och håller i den. Han böjer fortfarande sina tassar, men det gör inte ont. Jag håller en tjock handduk nära soffan och draperar den över mig när han kommer att sköta och knåda. Hans klor går inte igenom det. Slutligen köpte jag kattmjölk i djuraffären, den typ som är formulerad för att katter ska smälta. Jag ger honom ungefär ett uns mjölk varje kväll. Det verkar trycka på några av hans kattungeknappar och han vill inte amma och knåda så mycket när han får sin mjölk.

Jag önskar att han skulle sluta, men jag kan leva med den. Som jag sa, gick den här killen från vild till den mest kärleksfulla katten jag någonsin har haft. Jag tar några klor i axeln för det. Han gör det inte för att skada mig.

#5
+3
Dan S
2014-05-18 08:01:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en liknande upplevelse som Esa ...

Endast en av mina katter kom till mig som inte redan var förbjuden, och den som gillar att knåda-tassar mycket.

Om jag försiktigt lyfter hennes tass när hon gör det tenderar hon att tona ner kloförlängningen. Det är inte perfekt men det möjliggör kramning vilket är trevligt.

#6
+3
Edward martin
2018-12-31 10:42:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trimning av kattens naglar kan hjälpa dig från att få repor från ditt husdjur. Du kan göra det en per vecka eller dagligen enligt dina husdjurs tillväxttakt. Det blir mycket lättare att krama om det inte finns vassa klor på ditt husdjur.

Detta är den metod jag använder. För att förhindra möbler eller hudskador behöver du bara göra klorna trubbiga genom att ta bort spetsen. Dessutom behöver du bara göra de främre klorna. Jag kontrollerar min kattens naglar regelbundet medan jag klappar dem. Vanligtvis finns det bara en spik (om någon) som behöver beskäras, så det är en mycket snabb process och katterna är samarbetsvilliga.
om din katt bor inomhus kan du bara göra det, men utomhuskatter behöver vassa klor för att skydda sig själva och för att jaga.
#7
+1
keshlam
2015-12-18 12:46:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har kunnat fördjupa katter till knä med minimala eller inga klor, genom en kombination av att göra obekväma ljud när de stickas och knacka försiktigt på tasspetsarna eller lyfta bort dem från mig. Kom ihåg att katter träna varandra framgångsrikt för att gå lätt på klorna ...Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...