Fråga:
Varför tycker inte katter om att deras främre tassar hålls?
Timtech
2013-10-09 20:25:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min katt tycks ogillar att jag håller framfoten, även om min väns katt inte tycks ha något emot det. Är detta problem specifikt för min katt eller gäller det den allmänna populationen av katter?

Fyra svar:
#1
+8
John Cavan
2013-10-09 20:32:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den största anledningen till att jag kan tänka mig är att du tar bort en försvarsmekanism för katten. Är dina vänners katt avvisad av någon chans? Om det är så kan det hända att det inte längre ser dessa tassar som ett försvar. Generellt sett har jag dock funnit att katter ser det som ett aggressivt beteende och reagerar (min kommer att nypa om jag gör det).

Så det gäller den allmänna populationen av katter? Jag tror att han är förbjuden ... Jag vet att det är en inomhuskatt åtminstone.
Jag är ganska säker på att det är en allmän reaktion. Vissa kan dock svara mer aggressivt än andra. Beror förmodligen också på deras mänskliga komfortnivå.
#2
+4
cat momma
2015-02-24 20:01:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du gör det lite i taget och börjar med att klappa tassarna med ett finger, snarare än att hålla i dem, kommer de att älska det. Min katt och jag "håller tassar" hela tiden nu. De älskar när jag klappar sina små tassar också.

#3
+3
Dan S
2014-03-28 06:10:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katter gillar vanligtvis inte att hålla sina tassar, röra vid dem eller något liknande. Om de är på ett mjukt humör och litar på dig kanske de inte bryr sig så mycket. Mina "grrrls" tenderar inte att tänka på att jag försiktigt klappar sina främre tassar, men de jag har haft längre (och bundit mer med) är mer toleranta mot det. Tassar är ett känsligt område som de är beroende av och om en tass hålls verkar det troligen instinktivt "fel" och "farligt" för dem. De kunde se det som allvarligt begränsa deras rörlighet. De har en liknande mentalitet med att få sin mage klappad (en katt som litar på dig och är i ett mildt humör kan låta dig göra det, men annars kan de bli arg) eftersom det är en "svag punkt".

Jag skulle aldrig göra detta själv men jag observerade (när jag var yngre) någon lade påsar på kattens fötter (med gummiband). Katten var så störd över att ha påsarna på fötterna att den oupphörligt gick bakåt för att försöka få ut tassarna ur påsen. Gör inte detta eftersom det är psykologiskt grymt för dem.

#4
+2
keshlam
2015-02-25 04:38:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Du gör vad mot mig?" ... Tänk på att det är kittligt. Katten vet inte om du erbjuder fotmassage, håller på att klippa klorna eller bara är konstig, och ingen gillar att inte veta vad som händer och hur de ska reagera.

Med tålamod kan du övertyga många katter att acceptera detta, om du ger dem tydliga signaler om att du bara trimmar fötterna. Förvänta dig att det blir en flerårig kampanj, såvida du inte är villig att ta till mutor (behandla utbildning).

Jag acklimerar mina katter till detta, att jag undersöker öronen och några andra förargelser som smeker ganska medvetet, så de blir mer toleranta när jag behöver undersöka eller behandla dem medicinskt. Jag borde också sätta tandrengöring och undersökning på den listan.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...