Fråga:
Är det säkert för min katt att slicka min hud när den har lotion på den?
DarenW
2013-10-09 07:18:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter att jag lagt på mig lotion efter en dusch gillar min katt att slicka mina armar, även flera timmar senare. Det verkar ha betydelse vilket lotion jag använder, men jag har inte provat många.

Vad finns i lotionen som lockar kattens tunga?

Är ingredienserna i lotionen säkra för katten?

Han gillar förmodligen oljan i lotionen. Katter är vanligtvis inte fans av starka citrus- eller talldoftar. Mina katter lät mig inte hålla på dem efter att jag satte på mig en orange doftande lotion som jag brukade ha. Du kan försöka köpa en starkt doftande lotion och se om det visar sig obehagligt.
Två svar:
#1
+10
Ash
2013-10-09 07:36:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bland de saker som är skadliga för katter, säger American Humane Association följande:

Katter tenderar att lockas till ovanliga smaker, så håll dem borta från kalamin lotion, blöjautslagssalvor, solskyddsmedel och smärtstillande salvor. Dessa produkter innehåller en syra relaterad till de som finns i aspirin och kommer att visa sig giftiga vid intag.

ASPCA Animal Poison Control Center säger också att:

Vi förväntar oss inte att se problem som ett resultat av att dina katter kommer i kontakt med dina händer efter att du har applicerat en icke-medicinsk lotion. Om de råkar inta en liten mängd av denna lotion kan det potentiellt ha lite laxerande effekt och kan orsaka magbesvär. Vi skulle dock inte förutse systemiska eller livshotande problem.

Så i allmänhet, om det är en icke-medicinerad lotion, borde du vara säker. Det är inte något som katten sannolikt borde få mycket av, men om de bara slickar din hud efter att du har applicerat den och den har blötlagt in i din hud bör katten vara okej.

Men om katt verkar plötsligt vara sjuk efter att ha slickat lotionen och vidtar lämpliga åtgärder för att säkerställa dess säkerhet och hälsa är naturligtvis alltid högsta prioritet!

Det verkar inte störa katten alls. Det skulle vara farligt att generalisera; Jag använder ett mindre känt varumärke från en organisk-vänlig butik, som kanske inte innehåller ingredienser i vanliga varumärken.
#2
+2
Anne-Marie
2016-05-18 20:02:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har gått över till att använda kokosolja som fuktkräm. De ÄLSKAR att slicka av det, men det är inte skadligt, eftersom vissa människor använder det som botemedel för katter. (Jag rekommenderar inte det, men det borde inte vara ett problem om de slickar bort det)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...