Fråga:
Hur kan jag sänka pH-värdet i mitt akvarium permanent?
woliveirajr
2013-10-09 06:00:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har ett akvarium med lite stenar och substratblandning och cirka 15 små fiskar.

Vattnets pH-nivå är alltid hög (7,6 - 8), bort från det rekommenderade värdet för fiskarna Jag har. Jag vill fixa pH-nivån permanent; Jag vill inte bara lägga till kemiska komponenter för en tillfällig effekt.

Hur kan jag sänka pH-värdet permanent?

Två svar:
#1
+18
fahad.hasan
2013-10-09 08:33:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du bör överväga att lägga till ett naturligt pH-reducerande element. Tillsats av drivved, indiska mandel- eller ekblad kommer långsamt att läcka ut tanniner, vilket i sin tur sänker pH. Om du har en planterad tank kan du börja injicera CO 2 vilket också sänker pH. Ett annat alternativ är att filtrera vattnet genom torvmossa eller kommersiellt tillgängliga torvgranuler.

#2
+8
toxotes
2013-10-29 21:11:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dubbelkolla alla dina stenar: många, som kalksten, har tillräckligt med kalcium för att hålla ditt pH högt. Det vanliga "vinägerprovet" är att se om berget brister när det kommer i kontakt med en droppe syra - vinäger eller helst starkare. I så fall påverkar det definitivt ditt pH.

Som sagt, oroa dig inte för mycket om du inte kan få det superlåga. Antag inte att varje fisk du ser vid din AKU kommer att anpassa sig till ditt vatten, men många fiskar kommer att vara så länge du är på det regelbundna underhållet. Några av de vanligaste kommersiellt tillgängliga fiskarna odlas inhemskt under vattenförhållanden som inte riktigt liknar vad de "borde" vara på papper.

Så ta det så nära du kan, men jag skulle undvika drastiska åtgärder, särskilt allt du skulle fortsätta lägga till och lägga till. Om dina kranvatten och tankförhållanden har ett stabilt pH-värde som är lite högt, är det lättare för din fisk att anpassa sig till det en gång än för dem att få pH upprepade gånger upp och ner.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...