Fråga:
Finns det någon effektiv lösning för att stoppa en fågel från vanligt plockning?
JohnFx
2013-10-09 04:30:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min sällskapsfågel (African Grey Congo) har varit en plockare i flera år. Vi försökte "skamkotten" ett tag som rekommenderats av vår veterinär för att bryta vanan, men hon går tillbaka till att plocka den andra den lossnar.

Hon har leksaker att leka med. Beteendet började strax efter att vi fick fågeln och åkte på semester. Vår djurvakt var lite nervös för en så stor fågel och tog den inte ur buren eller interagerade mycket med den medan vi var borta i två veckor. Det kan ha börjat som tristess, men jag är rädd att det nu bara är en dålig vana.

Finns det några effektiva lösningar för fåglar som plockar och kan du ge tips för hur du använder dem effektivt?

Ett svar:
#1
+8
user6796
2013-10-12 13:14:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När du konstaterar förändringen av vårdgivaren, kunde hennes nervositet och därmed bristande uppmärksamhet ha kombinerat med att få den vidare. Dessa fåglar verkar vara anpassade till mänskliga känslor och det är viktigt att vara lugn med dem, trots detta beteende, eftersom en negativ reaktion innan fågeln kan förvärra problemet. Det är dock alltid klokt att få din fågel kontrollerad av en professionell, för att utesluta hälsoproblem som kan orsaka beteendeförändringen.

Efter att ha uteslutit hälsoproblem, finns det några saker som kan göras, råd härrör från hälsa, kost och miljö:

Bur - är deras bur tillräckligt stor? Är det rent? Hygieniska djur av naturen, en smutsig, oförskämd bur skadar en Greys mentala och fysiska hälsa.

Bad / dusch - din Grey bör få regelbundna bad eller duschar för att hålla dem rena och friska. Utsätt dem också för fuktig luft - lägg dem i badrummet för att njuta av ångan medan du tar en dusch. Ingen gillar att vara kliande och smutsig, minst en African Grey.

Dofter - Rumuppfräschare, ljus, parfymer, hårspray etc, kan irritera en afrikansk gråhud

Ge ditt African Grey självförtroende - uppmuntra det att utforska och vara nyfiken. Exponera det för förändring - ta det med i olika rum i huset, visa det i olika färger och leksaker, umgås med andra människor; så det lär sig att förändring är okej och dessa saker borde inte göra det rädd. En glad fågel är en hälsosam fågel (1)

Afrikansk grå fjäderplockning / fjäderplockning african-grey-parrot.com (1)

Följande artikel bekräftar också denna typ av lösning och lägger till några fler tips om kost och utfodring. I motsats till titeln erkänner de att afrikanska grå papegojor kan plocka, men gillar inte att de kallas "pluckers".

De föreslår att det finns frö- och jordnötsallergier och reaktioner. Vissa frön kan också bära toxiner, beroende på var de kommer från. Dessa saker kan leda till fjäderplockning. Artikeln går in i en hel del detaljer om diet.

  • Ge en mycket varierad diet för mjuk mat som består av birdiebröd, bönor / korn / pasta / grönsaker, groddar, färska frukt och grönsaker. Välj frukt och grönsaker med mycket vitamin A för deras immunfördelar. En plockfågel är vanligtvis en stressad fågel och kan behöva den immunförstärkning som livsmedel med hög A-vitamin ger. (2)

THE AFRICAN GREY MYTHS African Grays Are Pluckers av Bobbi Brinker (2)

Ett underbart och omfattande svar! Det enda tillägget jag skulle ha är att AG tenderar att bli stressad om de är avstängda där de inte kan vara involverade i familjeaktiviteter. Ibland gillar de bara att sitta i rummet med dig och titta på människor. Detta gör dem också mer sällskapliga. En sällskaplig fågel är i allmänhet en glad fågel.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...