Fråga:
Hur kan jag säkert plocka upp en trädgårdssnigel?
user43
2013-10-09 04:37:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en husdjurssnigel som är fullvuxen men fortfarande inte så stor. Ibland måste jag flytta min snigel av en eller annan anledning, som för rengöring av bur. Men jag är rädd för att plocka upp sniglar, för jag är rädd att jag kan skada dem om jag bara försöker dra av dem vad de än sitter fast vid!

Jag försöker vanligtvis sätta något gott i framför min snigel och vänta på att de ska krypa på den, så att jag kan plocka upp maten och snigeln tillsammans med den. Men ibland slår det tillbaka, och min snigel sitter där och äter i en halvtimme utan att någonsin klättra upp på själva maten. Tyvärr tar det ibland ganska lång tid innan min snigel kryper på något jag kan flytta!

Finns det ett sätt att plocka upp en trädgårdssnigel utan att skada dem?

enter image description here

Jag har tre små små trädgårdssniglar och jag plockar upp dem vid skalet hela tiden och de verkar helt fina
åtta svar:
#1
+17
Baarn
2013-10-09 04:46:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som barn har jag alltid plockat upp sniglar i deras skal. Oavsett om det var små sniglar eller vinröd sniglar.

Deras hus är robusta nog att du inte kommer att krossa dem när du plockar upp dem, använd bara tillräckligt tryck för att säkert ta tag i det. Använd så många fingrar som möjligt så att trycket fördelas jämnt.

En snigelfot är väl skyddad av slem på den.

De utsöndrar också slem från foten för att underlätta rörelse genom att minska friktionen , och för att minska risken för mekanisk skada från vassa föremål, vilket innebär att de kan krypa över en skarp kant som en rak rakhyvel och inte skadas.

Så länge du är försiktig och inte inte riva snigeln bort från ytan, du borde vara säker på att lyfta den långsamt. Så snart du försiktigt drar i den ska den släppa oavsett vilken fot den är fäst vid eller om den är för lätt, tänd en liten kvist, du kommer också att lyfta den.

Ett annat sätt är att röra vid sniglar antenner. Detta gör vanligtvis att snigeln dras tillbaka i hennes skal vilket gör att det blir lättare att plocka upp det. Naturligtvis måste du vara försiktig så att du inte skadar snigeln.

#2
+3
Snail
2015-06-15 22:09:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ta inte upp en snigel vid deras skal, som jag har gjort med en och hon kom ut för långt och hon dog så antingen skjut mat under dem / vänta på att de ska krypa på den eller röra vid deras ansikte och glida av dem Hope this helped!

#3
+3
Carey Charles
2017-09-23 09:55:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det bästa sättet jag finner att plocka upp min snigel är att vätta en ispinne och sätta den under hans huvud. Du kan vara lite kraftfull med det. Du kan vicka det under deras kroppar och de kommer långsamt att krypa upp på det och det låter dig flytta runt dem. Jag använder också hans släktben. Det fungerar bra. Jag använder fingrarna och låter dem krypa på den så länge min hand är sprutad och fuktig. Hittills har jag inte haft några problem.

#4
+1
user6080
2015-11-09 08:50:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har samma rädsla! Jag lägger ett gäng vatten på mitt, och hon går vanligtvis i sitt skal, eller egentligen, var bara tålamod och sakta upp din snigel. Att dra för snabbt kan skada det, du har rätt.

#5
+1
Raechelle
2016-07-16 09:58:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag plockar upp sniglar, du måste bara göra det försiktigt. Om du drar lite och de inte lyfter bort släpp! Vänta försök igen senare. Gör det inte för många gånger, annars skummar de upp och urinerar. Din snigel kommer inte alltid att vilja göra det så att du måste vara tålmodig.

#6
+1
sienna
2017-08-01 02:24:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har tre sniglar. Jag plockar alltid upp dem vid skalet. Ibland måste jag dra. Det skadar dem dock inte.

Om du vill att de ska tämjas, var bara med dem och gör de saker du vill att de ska vara säkra på att göra, de kommer att vara väl tränade att göra dessa saker om du fortsätter att träna dem i ungefär tre dagar. Jag hoppas att det var till hjälp.

#7
  0
BbbggG
2016-06-13 20:17:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har 4 sniglar 2 stora 1 medelstora och 1 super små. Jag plockar upp min lilla, inget problem, och den medellånga är inte så svår, men de två stora är hårda! Så jag måste bara vänta tills han känner för det. Men den andra är OK.

#8
  0
Liam Wallace
2020-06-30 04:47:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använder en bit kartong som är lite våt och vikas i hälften för att plocka upp min trädgårdssnigel

Ange lite mer detaljer, till exempel varför kartongen ska vara våt och varför du fäller den. Svaren på en mening är inte de bästa. Men jag tycker att det är värt att inte vara stängd.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...