Fråga:
Hur kan jag hantera alltför hårt hår från hundar?
Ankit Sharma
2013-10-09 15:37:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vissa hundar har rykte om att tappa hår (Labradors, Golden Retrievers), vilket skapar en ständig kamp för att hålla huset rent, särskilt eftersom detta tappar hela dagen. Kasta ökar också vid olika tillväxtstadier och säsongsmässigt.

Finns det några metoder för att kontrollera hårkasta?

Ett svar:
#1
+9
psubsee2003
2013-10-09 17:08:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Generellt sett kan du inte kontrollera utsläppet eftersom det måste ske. Den bästa förebyggande åtgärden du kan vidta är att borsta / sköta hunden regelbundet för att säkerställa att det gamla håret tas bort.

För hundar som får säsongsrockar är det viktigt att sköta dem oftare under de tider de ny päls kommer in. För hundar som ständigt tappar (som dina retrievers) är det en pågående sak.

Men om du tror att din hund tappar mer än han borde, kan en undersökning av hans diet kanske vara till hjälp eftersom högkvalitativ mat är viktigt för en hälsokåpa. Hans vanliga mat borde bestå av högkvalitativa proteiner.

Dessutom kan du försöka komplettera hans diet med ett fettsyratillskott. De säljer DHA-piller för hundar, men min veterinär föreslog också att bara ge honom humana DHA-piller (som är billigare) och bara skära dosen. Vi klippte bara upp gellocken och pressade lite på maten för måltiderna. Men innan du börjar ge honom kosttillskott eftersom du tycker att något är fel rekommenderas att du får en veterinär att kolla in honom först.

Och om det bara handlar om att behålla rent hus, att täcka möblerna är det enda botemedlet där.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...