Fråga:
Att sätta en katt i en bärare
Athari
2013-10-09 19:44:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det verkar vara nära omöjligt att sätta min katt i en bärare. Jag är inte säker på om han är rädd för slutna utrymmen eller inte gillar att bli återhållsam eller vad, men det kräver att två personer sätter honom i en transportör.

Vad kan jag göra för att underlätta min katt och jag för att få honom i transportören?

Åh, en fråga om att sätta en katt på ett hangarfartyg ...
@sharptooth: flygstackutbyte är den andra fliken ...
Nio svar:
#1
+36
Kyle Brandt
2013-10-09 19:49:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När jag lägger mina katter i bäraren (de tycker inte om det) använder jag följande metod:

 1. Jag ställer bäraren upp så att dörren vetter mot taket
 2. Jag tar upp katten och lägger in den så att bakbenen går in först. Detta gör det ganska enkelt att hålla ihop bakbenen så att det inte kan försöka hålla sig från att gå i bäraren. Med bäraren lodrätt så här faller katten på botten så jag har en chans att stänga dörren.

Detta är kanske tydligare med en bild, så här är jag utsatt för en av mina katter till detta:

enter image description here

Som förberedelse får jag också mina katter i ett rum där de inte kan gömma sig, för så snart de ser bäraren de leta efter en plats att gömma sig :-) En sista idé är att försöka locka in dem med en godis, men mina katter tänkte ut det ganska snabbt och det slutade fungera.

Så du tar bara ut transportören när du ska sätta din katt i den, eller hur? **Varför?**
Jag skulle också lägga till för att göra det snabbt men försiktigt. Om de räknar ut vad du gör innan du tar dem i buren kommer det att bli en kamp. Om du är grov med dem kan de börja kämpa från början eller till och med repa / bita.
Det är inte bara godis, en katt som hatar bäraren identifierar snabbt de saker som händer precis innan de sätts i en bärare. Stegvis skulle vår katt gömma sig när hon märkte (1) bäraren (2) de goda godisarna vid en ovanlig tid (3) ljudet av den pipiga dörren där vi höll bäraren (4) efter att hon lurades en gång, hon gömde sig om hon såg _något_ i rummet som var täckt med en handduk / filt (5) lade djurpasset på bordet för att gå till veterinären. Kloka katter är en välsignelse och en förbannelse samtidigt.
#2
+21
James Jenkins
2013-10-10 02:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den enklaste och mest humana metoden är träning. Istället för att försöka tvinga din katt in i bäraren under de tider du behöver att han ska gå, lär honom att njuta av att gå in i bäraren.

Ditt mål är att göra bäraren till en varm, trevlig och vänlig plats för din katt. Just nu associerar han det bara med obehagliga saker.

Först: lämna transportören på en plats som katten kan komma till. Lägg en handduk och leksak i bäraren, låt katten komma in och njuta av på sin fritid.

För det andra: ring ibland din katt till bäraren och lägg en godis där åt honom, låt honom gå in och njuta godis på egen hand.

Detta har fungerat med våra katter. En eller två av våra transportörer är hela tiden tillgängliga någonstans i vår lägenhet. Och stäng aldrig dörren medan katten är inne, inte ens för en kort tid. Stäng dörren först när det är dags att gå.
Mest humant, ja. Lättast, nej.
Detta kan fungera, och beroende på din katt, även om du inte tänkte det. Våra är sällan i en, förutom att gå till veterinären - men förra gången de gick, efter att man var tvungen att få ett skott, zoomade hon rakt in i transportören, klättrade in igen och stannade där ... efter att ha tänkt på att det tog henne där men det * förde henne också tillbaka hem där det inte fanns några skott. Det var ganska roligt.
#3
+13
Monica Cellio
2013-10-09 23:10:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För de flesta av mina gör jag vad Kyle gör: ställ bäraren och sätt katten i rump-först. Jag gör det också i ett litet rum (ett badrum) så att om katten kramar sig ur mina händer kan jag fortfarande fånga honom för att försöka igen.

En av mina katter kommer bara inte gå in i en standardbärare, till och med en stor. (Den enda gången han har varit i ett, sedan jag fick honom, var på väg hem från djurskyddet, och det var inte jag som laddade honom.) För honom använder jag en mjuk bärare med dragkedja. Jag lägger in honom uppifrån, använder ena handen för att hålla ner honom (jag försöker klappa honom medan jag gör det här) och använder den andra handen för att blixtlås överst på vägen. Då måste jag bara förhandla de sista tumen och dra ut handen medan jag drar upp. Då vet han dock vanligtvis att han är förlorad. Hela tiden vi gör detta pratar jag försiktigt med katten (som jag gör ibland när han sitter i knäet); Jag vet inte om det gör skillnad.

carrier; no cats were inconvenienced in the making of this photo

Det blir lättare med tiden, särskilt när katterna åldras. Under de senaste åren av deras liv skulle mina tre äldre katter bara gå in i bäraren när jag tog ut den. De träffade ofta veterinären varje månad eller två, så det blev rutinmässigt.

Något att se upp för med dessa: Jag fick en till min katt som går * nötter * på en biltur (han skrapade vid en normal bärardörr tills hans klor skulle blöda). Men han kunde öppna blixtlåset, så om du går med det här alternativet kan du * behöva någon form av lås för att hålla ihop dragkedjorna.
Tack för varningen. Mine har inte försökt öppna den ännu, men jag ska se upp för det. (När han väl är inne i transportören och transportören i bilen, sitter han bara där och gråter - han slår inte.)
#4
+13
Lix
2013-10-21 15:24:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alla utom ett nuvarande svar talar om att "kraftigt" sätta djuret i bäraren. Jag tror inte att detta är en bra praxis eftersom det kan leda till att ditt djur har dåliga förbindelser med bäraren (eller bara lägger till befintlig ovilja).

Ansvarsfriskrivning: Min erfarenhet av detta har varit uteslutande med kattungar kan metoderna som behövs (och resultaten) för en vuxen katt (eller vilket djur som helst) variera.

Den bästa metoden i min erfarenhet är också den som tar längst tid. Träning, träning, träning.

Denna metod tar tid. Du måste starta den långt innan du faktiskt behöver använda bäraren på riktigt.

 1. Placera dina djurs matskål bredvid bäraren (men inte för nära i början).
 2. Under de närmaste utfodringsritualerna, börja flytta maten närmare och närmare bäraren och placera den till slut (även vidröra) bäraren.
 3. När ditt djur har vant sig vid när maten ligger i transportörens allmänna närhet kan du placera skålen vid ingången. Låt djuret vänja sig vid varje position och lämna det där i några dagar (jag sa till dig att det skulle ta tid, nej?).
 4. Nästa position borde vara inne i bäraren men så nära ingången ( eller ut i djurets ögon;)) som möjligt. För en påsebärare kan du behöva placera den på sidan eller upprätt så att djuret faktiskt kan nå maten.
  Det kan vara en bra idé i detta skede att göra insidan av bäraren så bekväm som möjligt. Du kan uppnå detta genom att placera några mjuka filtar och leksaker som har en välbekant doft.
 5. Det sista steget är att sätta skålen precis på baksidan av bäraren. Detta kommer att kräva att djuret går in i bäraren ända till slutet. Vid den här tiden borde djuret redan vara bekvämt att vara runt bäraren och bör inte lägga upp för mycket väsen.

Jag har använt termen "djur" i det här svaret eftersom jag tror att samma metod kan användas för alla husdjur. Många är ovilliga att komma in i ett så litet utrymme men nästan alla kommer att behöva gå igenom den här upplevelsen någon gång. Det är bättre att börja så tidigt som möjligt för att undvika de "kraftfulla" metoder som till och med kan överdriva bärarens krypningar!

Att kunna träna dem från kattunge skapar en stor skillnad. Vuxna katter med okänd historia är mycket svårare att träna.
@mon [(forts.)] (Http://chat.stackexchange.com/transcript/message/11786163#11786163) - Att börja träningen tidigt är definitivt en extra bonus som jag hade turen att ha. Mina två adopterade tonårskatter har båda okända historier, men (jag kan bara anta) att samma situation med en fullvuxen katt skulle vara helt annorlunda!
Jag gjorde två "antaganden" i mitt svar, det ena var att du hade tillräckligt med tid innan du började med träningen och den andra var kattens ålder. Jag är ganska ny på att leva med katter så min kunskap är begränsad till mina egna erfarenheter. Om vi ​​går tillbaka till [chattavskrift] (http://chat.stackexchange.com/transcript/message/11786163#11786163), är jag säker på att du kan hålla med mig om att det alltid skulle vara att föredra att inte behöva använda våld i i alla situationer med ditt husdjur kan man bara föreställa sig hur stressigt det är för djuret. I bästa fall tycker jag att mina förslag här skulle vara användbara för vissa.
#5
+10
Esa Paulasto
2014-07-19 13:39:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När en transportör inte är en sak att vara rädd för blir saker mycket lättare.

enter image description here

Håll ut transportören, inte gömd i en garderob. Ta bort dörren. Lämna det och glöm det. Och gör detsamma med dammsugare.

Okej, jag medger att en av våra fem katter inte gillar bärare. Förmodligen för att hon blir lätt sjuk under bilkörningar. Alltför många gånger hon crappade och kräkte i en bärare, hon har bestämt att hon inte längre älskar att gå in. När hon väl är inne är hon okej.

Alla våra katter gillar att vara inne i en bärare. Vi har en eller två bärare alltid hemma för att de fritt kan gå in. Jag har bärare uppe på vindsvåningen och ibland byter jag den som finns nere i vår lägenhet.

Det är en så bra idé
#6
+8
Jim Jones
2013-10-09 21:03:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det fungerar alltid för mig om jag slår in katten tätt i en handduk som håller tassarna in som om den får ett piller och sedan sänks ner i kenneln, så kan katten inte vackla på benen och undvika dörren

#7
+6
John Cavan
2013-10-09 19:49:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så som jag gör det är att placera bäraren mot en fast yta, till exempel en vägg, och sedan backar jag in katten. Om du försöker skicka dem i ansiktet först kan de se och se använd sina tassar för att förhindra.

Kombinera med inslag av överraskning - jag gör den feistiga först. Gör också den sista biten genom att trycka försiktigt (men stadigt) mot näsan och ansiktet. De rekylerar automatiskt från kontakten och erbjuder mycket mindre motstånd.
#8
-1
DDS
2017-11-08 21:12:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag måste sätta min katt i hans bärare i "omvänd". Förfarandet jag använder är följande:

 1. Minska antalet platser han kan gömma sig på till ett minimum.
 2. Stäng alla undvikelser.
 3. Ta med bäraren.
 4. Ta med katten i det stängda rummet.
 5. Dra försiktigt katten i sin bärare med huvudet i min hand.
Poängen är att göra upplevelsen mindre stressande för katten, inte tvärtom.
Fungerar inte med starka stora katter. Lita på mig, försökte jag.
#9
-2
Abdullah Shafique
2013-10-09 19:49:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vissa katter älskar att gå i bärare och andra inte. Det är normalt och det är inget fel med din katt.

För att få honom att försöka kasta sin favoritleksak inuti och se om han kommer in.

Den enda gången jag har sett en katt villigt gå in i en transportör är när de lämnade veterinärerna!
@JohnCavan Min katt ** ÄLSKAR ** går in i en transportör!
Det är en sällsynthet!
Två av mina katter älskar också att gå i bäraren, även om de inte är så glada när jag stänger in dem. Om jag täcker den, tycker de att det är en grotta och känner att de måste undersöka och / eller sova i den.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...