Fråga:
Hur mycket att mata guldfisk utomhus, som matar på insekter?
user6796
2013-10-09 10:04:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har guldfisk i en utomhusdamm. Under vintermånaderna matar jag dem regelbundet och de mår bra. När vi kommer in på sommaren finns det fler insekter som faller ner i dammen och myggor som lägger larver i fiskdammen som fisken äter.

Jag vill inte överfodra min fisk . Hur vet jag hur mycket jag ska mata dem när den naturliga miljön börjar förse dem med mat?

Ett svar:
#1
+5
Baarn
2013-10-09 15:18:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den enda uppskattningen jag fortsätter att höra om detta ämne är att mata fisk så mycket som de kan äta på cirka fem minuter. Så länge fisken äter nästan allt av maten var det inte för mycket. Jag föreslår att du använder flytande mat. Det gör det mycket lättare att hålla koll på om allt äts och du tränar din fisk för att söka efter mat på toppen av dammen så att de är synliga oftare.

Det är svårt att uppskatta mängden insekter som äts av din fisk. Jag skulle helt enkelt justera beloppet enligt riktlinjerna ovan. Det största problemet med övermatning verkar vara massiv tillväxt av alger, åtminstone har jag aldrig hört talas om problem med överviktig guldfisk.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...