Fråga:
Vilka fiskar kan leva tillsammans med neon?
woliveirajr
2013-10-09 06:09:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har cirka 50 neon i mitt akvarium. Nyligen har jag lagt till några svarta tetras. De lever väldigt bra tillsammans.

Vilka andra arter kan jag lägga till så att de fortfarande skulle leva "i fred", dvs. utan att äta varandra? Det finns lite ledigt utrymme, så fiskstorleken kommer inte att vara ett problem.

Jag har olika typer av tetras i min tank men jag har också guppies svarta änkor zebra barb och så stripiga fiskar är det ok eller inte orsakar att några av tetras är utan svansar och jag vet inte varför
Fyra svar:
#1
+13
toxotes
2013-10-29 17:34:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neoner och svart kjol tetras * är båda lättsam fisk, så du kommer inte ha mycket problem med att de är aggressiva mot nykomlingar. Så länge allt du lägger till inte är mycket rovligt / aggressivt och inte för stort, kommer de förmodligen att spela bra. (Tänk på att om en fisk kan passa en annan i munnen kommer det antagligen någon gång.)

En sak som jag inte är 100% klar över är om det är de enda fiskarna i tank. I så fall verkar det som om du har den övre / mitten av vattenpelaren i din tank ganska välfylld, så jag skulle titta på någon bottenfisk. Om du vill behålla det sydamerikanska temat - vilket inte är nödvändigt, men som gör det lättare att välja dina målvattenförhållanden - kan du titta på att lägga till en handfull corydoras-katter.

Om du Vi har redan lite av en community-inställning och vill lägga till mer skolfisk, det finns massor och massor och massor av alternativ. Estetiskt sett har du redan en fin kontrast i färg och kroppsform mellan de två tetraerna, så du kanske bara vill fylla i den svarta kjolen tetra skolan om du bara har några.

* Bara ett vanligt namn för din svarta tetra; samma fisk.

#2
+12
fahad.hasan
2013-10-09 08:41:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har behållit alla typer av tetras:

 • kardinal tetras;
 • rummy-näsa tetras;
 • ballong röda ögon tetras;
 • pingvintetras med neoner;
 • svarta neoner

utan problem.

Förutom tetraarten kan du behålla harlekinrasboror, neritsniglar och Amano-räkor också.

#3
+2
Jestep
2018-01-03 03:08:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du vill lägga till några större fiskar som inte är ett hot mot dina neoner, här är några av de mer intressanta. Jag listar bara hårda fiskar, det finns många andra bra som diskus, men de har specialkrav för vård och är bara en expertnivåfisk:

 • sötvattensängelfisk (kan vara riskabelt men allmänt betraktat som säkert, börja med små, uppfångade i fångenskap, sådana för bästa resultat);

 • fridfulla ciklider (bolivianska ramar eller apistogramma's)

 • regnbågsfisk ;

 • de flesta gouramis (dvärgar och mindre är alltid säkrast);

 • en enda manlig beta (kan lägga till flera tikar säkert);

 • cory havskatt;

 • harlequin rasboras (De flesta rasboras är säkra);

 • mollies, platies, swordboards;

 • plecos (håll dig borta från vanliga och stora, håll fast med borstnos enligt min mening

De flesta andra tetraer (Kongo är en vacker större tetra)

Se till att du inte överdriver och att du antingen karantänar eller köper extremt hälsosam lager när du lägger till en etablerad tank. Det sista du vill göra är att införa en patogen i en displaytank.

#4
+1
Emma evans
2018-01-02 05:32:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De flesta fiskar kan, eftersom tetra inte är aggressiva, i en djuraffär kodar de vanligtvis fisken beroende på kugghjulets aggressivitet så att bärnsten och grön fisk är säker. Personligen har jag behållit silver- och svarta hajar, ängelfiskar, sugande loaches och havskatt med tetras utan problemDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...