Fråga:
Hur tränar jag en hund att poppa i en viss del av trädgården?
Jeromy Anglim
2013-10-09 06:00:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en valp som pojkar ute i trädgården. Men hon är inte selektiv på den plats där hon poos, och trädgården är relativt stor. Det gör att veckan städas lite av en skräpjakt, och det är lätt att missa en eller två, vilket gör det lite mindre trevligt att gå i trädgården. Det skulle vara lättare för oss om hon gick på toaletten i en mer begränsad region i trädgården.

Vad är en bra strategi för att utbilda en hund till poop i en viss del av trädgården?

Två svar:
#1
+17
psubsee2003
2013-10-09 06:19:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I slutändan är positivt beröm, belöning och upprepning nycklarna.

När du tar ut honom efter måltiderna, försök att rikta din hund till det område där du vill att han ska befria sig. Du måste stanna hos honom och försöka uppmuntra honom att stanna kvar i det området tills han går. När han väl har gjort det, ge honom positivt beröm och belöna honom (matbelöningar kommer självklart att fungera bäst). Och fortsätt upprepa tills han tar upp tanken.

Men precis som med pappersträning en lägenhetshund eller regelbunden husbrytning kommer olyckor att inträffa. Det är viktigt att du inte straffar honom för att gå dit du inte vill att han ska gå, särskilt mycket tidigt på träningen. Det kommer bara att förvirra honom och eventuellt associera straffet med att gå på toaletten, vilket kommer att komplicera saken väsentligt.

#2
+11
Mistu4u
2013-10-09 09:29:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter måltiderna tar jag min hund till en viss plats, någonstans nära ett fält i mitt hus. Jag säger till honom på mitt modersmål att han ska göra. Som ni alla vet följer husdjur reflexåtgärder, efter en gång övning kommer han att förstå vad du vill att han ska göra. Men ibland observerar jag snarare än att du väljer en lämplig plats för honom, han kommer att välja en själv, vilket troligtvis också skulle vara lämpligt. På dag 1, om han pojkar någonstans, tycker du att det är okej, ta honom till den platsen på dag 2 också och säg honom att poo och försök att inte låta honom gå någon annanstans. Om han poosar är 99% säker på att han kommer att markera den platsen och från dag 3 tar han dig själv dit. Beröm och uppskatta din hund när han poosar. Ge honom belöningar, så skulle han bättre förstå dig. Lycka till :-)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...