Fråga:
Vad orsakar pälsklumpar på min kattens rygg, och hur kan jag förhindra dem?
Peter Grace
2013-10-09 18:04:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en grå, tiger randig tabby, som nu är över tio år gammal. Under de senaste par åren har hon ibland odlat en stor päls på ryggen som stelnar till den punkt där den måste klippas av. När detta händer, tar jag hjälp av en groomer för att ta bort den.

Jag är nyfiken på vad som orsakar denna klump, och om det finns något sätt för mig att förhindra att det händer i framtiden?

Min katt har det här och min farbror säger lycka till för ägarna (familjen) ..........
Tre svar:
#1
+16
Kyle Brandt
2013-10-09 18:09:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dessa kallas vanligtvis Mattor . De är särskilt ett problem med långhåriga katter, men korthåriga katter kan också få dem. De är mer mottagliga för dem på våren och hösten när de tappar sina säsongsrockar. Dessutom kan överviktiga katter få dem i delar som de inte lätt når till brudgummen (dvs. ryggen).

Förebyggande är ganska enkelt, bara borsta din katt regelbundet och de är troligtvis inte. Huvudmålet är att underlätta kasta. Jag skulle rekommendera en stark trådborste (ofta kallad kattrake ) för detta, till exempel något som:

enter image description here

Anledningen till denna typ av borste är att den kommer in i deras underrock där mattor generellt utvecklas. Så när du borstar din katt med detta vill du vara ganska aggressiv (som de brukar tycka om). De andra fördelarna med regelbunden borstning är att din katt troligtvis älskar den, de kommer att kasta mindre (om din katt är inomhus), santisering (borsta ut smuts / kattkull) och det kommer att hjälpa till att förhindra hårbollar också.

När det gäller vad som orsakar dem är jag inte helt säker, men jag tror förmodligen att den liknar "Varför blir sladdar alltid trassliga?"

Mats händer också om katten är överviktig och inte kan rengöra sig överallt. Min katt har det här problemet där han inte kunde slicka ryggen förrän vi satte honom på diet och tappade lite.
#2
+9
PeterJ
2013-10-09 18:37:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Förutom regelbunden borstning som var utmärkt från Kyle om saker är utom kontroll för en början har jag också funnit att mycket noggrant skär av ungefär en fjärdedel av klumpen i taget med en skarp sax gör tricket följt av borstning omväxlande mellan varandra under några dagar.

Det beror på kattens temperament och se till att du inte går för nära huden med saxen. Börja bara lite i taget tills de blir vana vid det. En gång min partners katt hade ett dåligt fall av pälsklumpar och jag trodde att jag skulle försöka fukta med lite vatten först, men det gjorde det faktiskt svårare att ta bort huvuddelen så jag rekommenderar att du bara gör det långsamt medan pälsen är torr .

Vad sägs om att ge dem bad. Jag har tre katter och en av mina katter har klumpar mot svansen. Jag försökte ge honom ett bad idag och fortsatte att borsta honom men de kommer fortfarande inte att försvinna. Vad gör jag nu? Jag vill inte klippa hans hår.
När en matta bildas blir den vanligtvis vanligtvis bara stramare. Om du skär bort mattorna och sedan håller honom ren, kommer detta att förhindra framtida mattor.
#3
+8
Oldcat
2013-11-01 22:39:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är ganska vanligt att katter blir styva med åldern. Detta kan göra dem oförmögna att rengöra hårda fläckar på baksidan och svansen ordentligt. Extra fett och smuts fungerar som en fälla för att orsaka mattan.

Ett sätt att hjälpa till att rengöra katten är att köpa några veterinärgodkända rengöringshanddukar för att få bort fettet innan det orsakar en ny matta.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...