Fråga:
Hur kan jag träna mina marsvin så att de inte attackerar varandra?
Cody Guldner
2013-10-09 09:42:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag äger två kvinnliga marsvin. Jag kom hem en dag för att upptäcka att en av dem hade en stor mängd blod som kom ut ur örat. Det finns inget i buret som skulle producera den mängden blod förutom den andra marsvin, så jag tror att det skulle vara säkert att anta att den ena attackerade den andra. Jag har också lagt märke till deras beteende tidigare och de verkar komma överens en del av tiden, och de ogillar varandra vid andra tillfällen.

Jag har inte riktigt resurser att skilja dem från, och Jag vill att de ska kunna leva tillsammans. Jag är också en tillräckligt upptagen person för att jag inte kan vara runt buret och övervaka deras beteende hela tiden. Jag är inte säker på om det är möjligt att träna marsvin, och om det är så vet jag inte hur man gör det.

Hur kan jag träna mina marsvin för att inte attackera varandra, utan ständigt runt buret?

Kan du redigera den här frågan för att identifiera om de är steriliserade, i så fall hur länge sedan, hur länge de två har varit tillsammans, och om nyligen parat, vilken bindningsteknik du använde.
Två svar:
#1
+10
Minna
2013-11-01 23:58:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det näst enklaste sättet att eliminera slagsmål är att öka deras utrymme, dvs. ge dem en större bur. Hur stort beror på marsvinen i fråga, men det måste vara tillräckligt stort för att passa minst ett hus per gris, och helst en matskål och en vattenflaska per gris också.

Det enklaste sättet att hindra kvinnliga marsvin från att slåss är att introducera en kastrerad man. Helst en säker och dominerande.

Jag tror inte att du kan träna grisarna att inte slåss - de är oense om vem som är chefen och / eller hur den rollen ska hanteras. Och jag tror inte att kastrering är svaret, det är ganska riskabelt att spaya kvinnliga grisar och inget jag skulle rekommendera.

#2
+6
James Jenkins
2013-10-10 02:32:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spay är det första och bästa steget. Du har två kvinnor som bor i ett litet utrymme, båda förväntar sig att de en dag kommer att få barn och räknar med att det kommer att bli konkurrens om knappt utrymme och mat.

Spaying hjälper till att eliminera hormonerna som orsakar denna friktion mellan dina två tjejer.

Vad händer om de redan är steriliserade?


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...