Fråga:
Hur tar man bort algerna från glaset i ett akvarium?
woliveirajr
2013-10-09 05:55:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har ett akvarium och det har alger på glaset. Algerna är på något sätt så fästa vid glaset att jag är rädd att jag skulle skrapa glaset om jag försökte rengöra det med hård plast.

Hur kan jag ta bort algerna utan att skada glaset?

Fyra svar:
#1
+12
fahad.hasan
2013-10-09 09:00:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om algerna är bruna i färgen (diatom), har de redan lagt sig och är hårda; magnetiska rengöringsmedel eller alger som äter arter kommer inte att vara till stor hjälp. Du kan linda en liten bit tyg runt din hand och helt enkelt gnugga av den. Du kan också använda en gammal tandborste. När algerna är av glaset kan du sedan använda en magnetisk rengöringsmedel eller introducera alger som äter alger som underhålls- / rengöringspersonal.

Ja, de är ganska ordnade, jag kunde inte ta bort dem med min magnetiska rengöringsmedel ... tack!
#2
+9
ton.yeung
2013-10-09 06:13:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns några typer av fisk som matar på alger, och vissa är ganska snygga.

Jag har hittat den här listan över alger som äter, vilket är en utmärkt lista eftersom den låter dig veta om din befintliga fisk kommer att hitta dem goda.

Några exempel:

  • Otocinclus sp.
  • Amerikanska flaggfiskar
  • Neritina sp. zebrasnigel
  • Whiptail havskatt.
#3
+5
Baarn
2013-10-09 06:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan använda en magnetisk fiskrengöringsmedel ( ett exempel).

Den består av två delar som använder magneter för att fästa genom glaset. En del har ofta form som ett grepp, den andra har en yta som används för att rengöra algerna.

Du måste vara försiktig så att rengöringsytan är fri från sand eller annan smuts, annars kan du repa glas. Det finns flytande versioner som inte faller ner till botten av akvariet om bitarna tappar kontakten. Detta minskar risken för att få sand på ytan och gör det lättare att hämta den bit som finns i vattnet.

#4
+2
Hermes
2016-08-12 08:47:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skaffa sniglar. De är mycket effektivare än fisk vid rengöring av alger. Jag har tre stora mysteriesniglar, två zebrasniglar och en massa malaysiska trumpetsniglar och ramshornsniglar. Mitt glas och, viktigast av allt, mina växter är obefläckade rena.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...