Fråga:
Huruvida och hur man minimerar den fysiska aktiviteten hos honhund omedelbart efter avtrevande operation?
Jeromy Anglim
2013-10-09 05:54:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För de första dagarna efter en avkönningsoperation instruerar veterinärer ofta en ägare att försöka minimera en kvinnlig hunds fysiska aktivitet. Det kan till exempel vara tio dagar mellan operationen och när stygnen tas bort.

Hundar har emellertid ofta ett eget sinne, och när bedövningsmedlet försvinner kan de börja bete sig som vanligt. Tyvärr kan sådan normal aktivitet (springa, hoppa, jaga andra hundar, katter, etc.) orsaka problem med stygnen.

Frågor

  • Hur viktigt är det det för att minimera en kvinnlig hunds fysiska aktivitet under dagarna direkt efter avkönningen?

  • Vilka är användbara strategier för att minimera sådan fysisk aktivitet?

Två svar:
#1
+7
user6796
2013-10-11 15:53:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kvinnliga hundar måste hållas tysta efter att ha testat, åtminstone några dagar. De har genomgått ett ganska omfattande kirurgiskt ingrepp och har tagit bort livmodern och äggstockarna. Beroende på veterinären och hur proceduren görs, där snittet kan variera. Åtminstone kommer hon att ha stygn och det tar tid för såren att läka. Genom att minska hennes aktivitet minskar detta chansen att stygnen går sönder, främjar läkning (när hundar läker när de sover) och minskar stress av smärta orsakad av fysisk aktivitet.

Mängden aktivitet din hund kan göra kommer att öka efter några dagar, men det är en bra idé att minska all ansträngande aktivitet i minst en vecka.

Dag 1.

Ta med henne hem och gör hennes säng trevlig och mysig och håll henne i ett tyst, helst mörkt rum med dörren stängd. När du tar henne ut på toaletten, håll henne på ledningen så att hon inte kan försöka vandra. I det här skedet kommer hon troligen fortfarande att vara sömnig från ingreppet och drogerna. Så att hålla henne låst bort så här kommer att ge henne en bra plats att bara sova. Vissa använder en intern tvätt, eftersom det är ett litet utrymme, föredrar jag att använda ett litet sovrum.

Dag 2-3.

Behåll din hund inuti under hela tiden. Om du har en sluten gård, borde det vara ok att släppa henne ur bly, men stanna hos henne och ta henne in efter att hon har befriat sig och fått en liten sniff runt. Om hon behöver tas ut i ett område med andra hundar, eller ingen inneslutning, måste hon hållas i koppel hela tiden.

Om du har en liten plats finns det mindre behov av att begränsa henne rörelser i hemmet, men för större hus kan det vara en bra idé att hålla henne i ett eller två rum. Problemet med detta är att du inte vill att hon ska känna sig socialt isolerad från sin familj.

Dag 4-7.

Din hund kan ha mer frihet, behöver inte hållas hemma. Jag skulle hålla henne inomhus och låta henne ha längre perioder under tillsyn utomhus. I 20-30 minuter åt gången. Jag skulle inte ta henne med på promenader i det här skedet.

Det är viktigt att följa instruktionerna från din veterinär.

#2
  0
Emma evans
2018-01-02 05:26:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är oerhört viktigt att de inte hoppar runt för att inte öppna såret och orsaka skador på sig själva och orsaka infektion. Crating är en bra och säker metod men kan orsaka stress. Efter en slags vecka kan de bygga upp aktiviteter igenDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...