Fråga:
Allvarlig ångest hos hund
user6796
2013-10-09 16:51:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min mamma äger en pudel som lider av extrem ångest. Hon köpte honom som ung vuxen (2 år) från en uppfödare, hon har haft honom i 18 månader och har två andra hundar. Han har alltid varit klamrig, men det gick till en ohållbar punkt under de första sex månaderna av att hon ägde honom.

Han kan aldrig lämnas ensam. Han har skadat huset, han har faktiskt grävt hål genom dörrarna med sina klor som försöker komma ut och följa den sista personen som lämnar huset. Så de tvingas ta honom överallt de går eller lämna någon hemma. Detta har pågått i ett år.

Hon vill hellre inte bedöva honom. Vad kan man göra för att hjälpa en hund med en sådan allvarlig ångestseparation?

Två svar:
#1
+10
Brendan Hannemann
2013-10-09 18:48:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hon måste göra det till en positiv upplevelse.

Har hon försökt behandla och sedan lämna rummet? Fortsätt sedan med att behandla och separera sig själv på något sätt, som en dörr, även om det låter som att det kan vara en svår plats att börja.

Har hon försökt låda? Kanske behöver hunden en "säker plats" att gå när det inte finns några människor i närheten.

Crating kan vara mycket effektivt! Det kan verka kontraintuitivt och som ett straff, men många hundar tycker att det är mycket tröstande.
Min hund älskar hennes låda. Det är hennes säkra plats.
#2
+2
po10cySA
2014-10-27 18:55:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För det första om hon tar upp hunden eller låter den sitta i knäet varje gång den kommer och ber om uppmärksamhet måste hon sluta göra det. Hon måste vara uppmärksam när det passar henne, inte hunden. Detta kommer att visa att hon är ledaren.

För det andra måste hon börja babysteg, men hunden i ett annat rum i en sekund och sedan släppa ut den och behandla den ... sakta öka tiden hon lämnar det i ett annat rum med dörren stängd, behandla den varje gång. Släpp aldrig ut det medan det skriker, så snart det är tystnad öppet och behandla hunden. Om hunden förstör något, berättar inte det, hunden glömmer vad den gjorde fel och associerar gömningen eller skälen med att vara ensam.

Tålamod är nyckeln och hundar som lider av ångest kräver positiv förstärkning. Träning hjälper mycket, lär hunden nya knep och belönar den för att göra dem, detta ökar hans / hennes självkänsla vilket gör stor skillnad för beteendet, försök också att gå med hunden innan den lämnas ensam, den kommer att ha mindre energi och kan svara bättre.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...