Fråga:
Varför lägger min katt leksaker i mina skor?
JohnB
2013-10-09 04:27:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min katt har några favoritleksaker som han är nötter med. Mer specifikt: en plastkula med en klocka inuti och en liten uppstoppad mus.

Ibland när jag tar på mig skorna på morgonen hittar jag en av dessa leksaker i min sko. Först trodde jag att det var en tillfällighet och att det hände av misstag. Detta är dock ett återkommande beteende och jag har fångat honom mer än en gång.

Är detta ett vanligt beteende? Finns det någon förklaring till varför han gör det?

Min katt lägger dem i min handväska. Oftare på dagar när jag ska jobba :)
Tre svar:
#1
+31
Ash
2013-10-09 04:33:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta är ett vanligt beteende. Det finns några olika idéer till varför katter verkar gilla skor i synnerhet som stashplatser.

  1. De är små utrymmen som verkar dolda, som katter gillar - de vill jaga saker och sedan dölja dem för senare, och skorna verkar som ett bra lömskt sätt att dölja dem från andra människor i huset (eller andra djur), eftersom de är små och svåra att se in i och lätta att förbise.

  2. De ger dig en present! Katter tenderar att jaga och föra dödarna till den som de bryr sig om (andra katter, människor etc.), och eftersom dina skor kommer att behålla mycket av din personliga doft, speciellt om de är de du bär ofta, kommer katten att associera dem med dig och placera därmed leksakerna där du kan hitta som gåvor och bevis på deras jaktförmåga.

Jag hittar inte leksaker i mina skor, men de lämnas definitivt avsiktligt i sängen. En väns katter har varit kända för att lämna sina leksaker i ryggsäckar (inte nödvändigtvis hennes). Tills någon kan utforma ett experiment som testar varför en viss katt gör det här tror jag att vi sitter fast med gissningar.
Jag tror att det var Jackson Galaxy som sa att skor är det i huset som luktar mest som du utan att vara du.
#2
+4
rumtscho
2015-06-11 03:06:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Förutom vad Ashley Nunn sa tror jag att de helt enkelt älskar skor. Min katt lade aldrig in leksaker i skor. Men han älskade att leka med mina tofflor i naturligt läder! Jag antar att det kan ha att göra med den spännande lukten.

När han var spädbarn kunde han sticka hela huvudet inuti och gjorde det hela tiden så att morrhåren bröt av vid de punkter där de blev böjda. Att veta hur känsliga morrhår är, du kan förstå hur mycket han älskade det, att få dem att böjas så kraftigt och inte ens bry sig. Så kanske din katt leker med dina skor och lämnar sina leksaker inuti.

#3
-1
Andrew Khan
2015-07-15 17:07:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enligt min erfarenhet är anledningen till att leksaker finns i dina skor enbart en olycka. Katter tenderar att röra sig mycket snabbt när de leker med leksaker, och enligt min erfarenhet hamnar leksakerna i skorna på grund av det. Jag hittar ofta mina katter med hela armarna i mina skor och försöker få ut en leksak som de förlorade.

Min erfarenhet är den fullständiga motsatsen! Jag hittar konsekvent leksaker i mina stövlar. Jag kan hålla med om att det kan vara en olycka om det bara händer en eller två gånger, men så är inte fallet för mig.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...