Fråga:
Hur svårt blir det att träna papegojan för att prata?
user34
2013-10-09 12:23:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tänker köpa en ung papegoja, men jag har inte mycket erfarenhet av papegojor.
Så jag vill veta om någon har en och hur svårt det skulle vara att träna papegojan att prata.

Jag kommer att älska alla användbara råd

Citerar grovt Shrek "Tricket är att få dem att hålla käften!" Om du får en pratsam ras, plockar de upp det ganska naturligt. Det är dock svårare att få dem att säga specifika saker. De brukar säga de saker de gillar ljudet av. Var försiktig med att använda svordomar runt dem.
Vi hade en papegoja som inte fanns så ofta hos människor men vi hittade honom efterlikna de andra djuren och deras leksaker. Den mest irriterande var knepleksaken ...
Vissa arter är bättre på att prata än andra, men det finns ingen * garanti * att din fågel lär sig att prata, oavsett art. Tänk noga över vad du vill, och om du inte är okej med möjligheten att de inte kommer att lära sig att efterlikna språk, så får du bara * inte en *. Jag såg precis en annons på Craigslist idag där någon vill byta ut sin fågel eftersom den inte lärde sig prata ...
Bara en sidoanteckning: Inte bara en papegoja för att träna honom att prata. Köp en papegoja för att få honom som husdjur, som en familjemedlem.
Två svar:
#1
+12
Hammad
2013-10-13 00:07:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det beror på vilken papegojart du planerar att köpa. T.ex. Afrikanska grå papegojor är de mest intelligenta och snabba eleverna. De har den mest tydliga rösten. På samma sätt kan ara, alexandrine också efterlikna mänskliga röster. Indiska ringhalsar, undulater etc kommer inte att efterlikna mänskliga röster utan kan bara producera olika typer av visselpipor.

Det skulle vara bäst att köpa en papegoja när den fortfarande är utfodrad till hands, den lär sig bättre och kan bli bättre fäst med dig. Men köp inte för ung, minst 40 dagar gammal eftersom det är svårare att mata yngre än detta.

Vidare kan du använda inspelare för att kontinuerligt spela små fraser och ord. Förvara dem på en gemensam plats i ditt hus som i vardagsrummet, placera buren åtminstone på en höjd av mer än 3-4 fot. Papegojor förlorar interaktion när de hålls på låga höjder. höja och träna papegojor behöver det nästan samma hängivenhet som alla husdjur skulle behöva. Lycka till.

De efterliknar ALT. Min ringer på telefonen, katterna mjakar, hundar som skäller, skräpbilen backar upp, min frus röst, min röst, XBox och ett dussin andra saker.
#2
+5
user6796
2013-10-09 14:11:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Papegojor efterliknar fågelljudet de hör runt omkring dem.

Nyckeln till att träna en papegoja för att prata är att ha papegojan isolerad från andra fåglar. Det är också viktigt att inte ha en spegel i fågelburet, eftersom papegojan kommer att prata med sig själv och tro att det är en annan fågel.

Att lära en fågel att prata kräver tålamod och mycket upprepning.

Jag har lärt undulater att prata (i min ungdom när jag hade tid och tålamod). Det kräver att samma ord eller ljud eller fras upprepas om och om igen, så ofta som möjligt för fågeln; helst titta på fågeln inom räckhåll.

Det är en bra idé att börja med ett enda ord; så att du kan få ett snabbare resultat är detta för att uppmuntra dig att fortsätta att bestå, eftersom ju mer komplex ljudanordningen är, desto längre tid tar det för fågeln att fånga den.

Det finns några intressanta (och sorgliga) fall där australiensisk lyrebird imiterar ljudet av motorsågar som används för att förstöra inhemskt buskmark.

Jag håller inte med om isolering från andra fåglar, särskilt om man redan pratar. Jag har haft en Blue Crown Conure och African Gray Papegoja i närheten och de lärde varandra ord.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...