Fråga:
Finns det ett substrat för en sköldpadda från Redfoot som inte behåller överflödig fukt?
jonsca
2013-10-09 15:06:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en sydamerikansk sköldpadda (en rödfot) som lever på sphagnum mossa sängkläder. Jag har funderat över att byta henne till ett jordbaserat substrat, men jag är orolig för att en sådan bas kommer att behålla för mycket fukt.

Finns det reptilsäkra växter som jag kan lägga till i jorden för att behålla rätt fuktnivå för att inte växa mögel? Alternativt finns det andra substratmaterial som kan vara mer meningsfulla i denna miljö? Jag gillar att sphagnummossa torkar ut ganska effektivt, men det skulle vara trevligare om jorden kunde behålla fukten och inte smula till bitar över tiden.

Ett svar:
#1
+6
symbol
2013-10-12 09:28:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tycker att EcoEarth (strimlad kokosnötskal) är ett bra underlag. Den kan användas våt eller torr och även i miljöer med hög luftfuktighet, jag har aldrig haft några problem med mögel. Det är inte matjord, men du kanske tycker att det är användbart ändå. Du kan också prova en blandning av matjord och kokosnötskal. Detta kan ge dig några av de fuktbalanserande egenskaperna hos kokosnötskal tillsammans med en del av texturen och andra egenskaper hos överjord.

Jag tycker inte att EcoEarth är väldigt orimligt prisvärt. Ser ut som en tre-pack komprimerade tegelstenar kostar ~ $ 10 på PetCo. Varje tegel kan återhydratiseras för att göra 7 eller 8 liter substrat. Sedan vet jag inte hur stort ditt terrarium är eller hur djupt du vill att ditt substrat ska vara.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...