Fråga:
Hur kan jag bli av med loppor utan farliga kemikalier?
Beofett
2013-10-09 06:52:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mina katter, hundar och illrar har alla loppor! Vad är det bästa sättet att bli av med dem utan att utsätta mina husdjur för farliga kemikalier?

Eftersom jag har olika djur är det viktigt för mig att om dina förslag inte ska användas på en av dem som du säger till mig så att jag kan undvika faror som korskontaminering.

Relaterad fråga [Kan diskmedel verkligen användas för att döda fästingar och loppor?] (Http://biology.stackexchange.com/questions/17370/can-dish-soap-really-be-used-to-kill-ticks-and -loppar)
Fyra svar:
#1
+6
iKlsR
2013-10-09 08:09:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hittade en vildvalp några månader tillbaka vid porten till mitt hem och hon var täckt av loppor och skär. Hon fortsatte att bita sig själv och skulle också vimla ​​av smärta. Du kunde se lopporna i hennes päls, de var enorma.

Först fick jag en liten tom aerosolflaska med ett sprutmunstycke och köpte en liten påse lopppulver (de generiska grejerna du kan få i vilken butik som helst, inget särskilt) . Jag blandade detta med ljummet vatten och sprutade henne med det tills hon var helt doused. Ungefär en halvtimme senare sov hon snabbt och när hon vaknade märkte jag att hon inte skrapade lika mycket eller gnuggade så mycket i anklarna eller baksidan.

Nästa dag fick jag lite loppschampo. och tvålade upp henne, var noga med att undvika ögonen och munnen och höll henne i ett bad med varmt vatten i ungefär en minut innan det sköljdes och torkades av i en handduk.
Obs: Det är viktigt att du schamponerar huvudet noggrant, särskilt runt ögonen och öronen, eftersom loppor tenderar att migrera till dessa områden när de utsätts för vatten och detta kan vara mycket smärtsamt för djuret som behandlas.

Jag såg henne inte skrapa utöver det vanliga efter det. Inom en månad hade hennes päls slätnat ut och hon hade en hälsosam päls igen och sansar också de sår hon hade tidigare. Jag tenderar också att damma runt hennes kennel då och då med samma generiska lopppulver och se till att det sveps och hålls rent.

Det kan inte vara så enkelt att schamponera eller spraya ett större eller friskare djur och jag har aldrig provat detta på något annat husdjur jag har men jag kan utan tvekan säga att det fungerade. Dessutom hade jag aldrig tagit henne in i huset före behandlingen, så inga specifika råd om det, förutom att kanske damma hörn och luckor i ditt hus, desinficera områden som djuren besöker och kanske också dammsuga.

#2
+3
user6796
2013-10-09 12:32:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta är ett knepigt problem som de flesta husdjursägare möter. Jag har inte lyckats utrota loppor helt utan användning av någon konstgjord kemikalie, men har hittat många naturliga lösningar att använda på mina husdjur under större delen av tiden.

För att bekämpa loppor har man att behandla hela husdjurens miljö och alla husdjur som kan bära loppor. Jag gör detta årligen, i början av loppisäsongen (värmande väder).

Denna process kräver en hel dag med bra väder och kan göras under en helg, men jag rekommenderar att du gör det samtidigt, så för att inte ge lopporna ett hemligt hål att vänta i.

Behandla husdjur:

Varje husdjur måste badas individuellt. Jag använder kemikalier på dem och gillar inte aktuella tillsatser till huden eller maten.

Beroende på känsligheten hos husdjurets hud varierar jag detta sätt.

Med varmt vatten och Jag gillar tvättbadet för mindre djur eftersom det finns gott om tillgång till färskt vatten för att skölja grundligt. Det är viktigt att våta husdjuret ordentligt överallt, eftersom loppor klättrar upp till djurhuvudet om det är nedsänkt i vatten. Om loppor är det enda problemet badar jag i en mängd olika lösningar:

  • Om smuts också är ett problem:

En eukalyptusullmix (för att tvätta ull kläder), som måste sköljas noggrant. Eukalyptus fungerar som en naturlig loppavskräckande effekt. För känslig hud en blandning av havre och varmt vatten eller andra rättsmedel.

  • Loppblandningen:

Efter alla förblandning har sköljts grundligt. Jag använder en kombination av följande, jag ger ingen definitiv kombination, eftersom det beror på djurens hud och känslighet och det här är något som blir lite försök och fel och att hitta den optimala blandningen för varje enskilt husdjur.

  - tea tree oil- eucalyptus oil- lavendel oil  

Jag håller alla dessa tre oljor i kontinuerligt lager i mitt hem, eftersom de är mycket användbara och alla fungerar som avskräckande för loppor, särskilt tea tree.

För att göra blandningen med oljorna, om jag använder en 8-liters hink, skulle jag lägga till lite mindre än en halv kapfull lavendel, en halv kapfull eukalyptus och en eller två kapslar tea tree.

Jag mättar sedan hela husdjuret med en tvättmaskin, inklusive mellan tårna, ljumskområdet, runt ögonen och öronen (var försiktig så att du inte får lösningen i ögonen eller öronen. och låt detta torka på husdjuret. Jag tillåter inte dem att gå och rulla i smutsen. Jag knyter dem i solen en kort stund. Jag tycker att det är bättre att inte torka handduk.

Detta kan göras under loppisäsongen, så ofta som varje vecka men jag skulle rekommendera att halterna av oljor minskade i lösningen för efterföljande täta tvättar för att undvika hudirritation.

Tea tree kan användas i starkare blandningar för att upptäcka dödande loppor. Du behöver bara hålla koll på dina husdjurs hud. En starkare blandning av tea-tree, 50:50 med vatten (vilket också är dyrt) kan användas på husdjur med loppangrepp. Det är inte tillrådligt att låta lösningen ligga kvar på husdjuret mer än 20 minuter, men för att skölja av det för att undvika hudirritation.

Behandla miljön:

Tyvärr har jag inte hittat en icke- kemisk lösning, men har använt samma system i några decennier nu.

Intern miljö:

Jag tar en varm dag när jag vet att husdjur kan lämnas säkert utanför efter behandlingen, medan insidan behandlas.

När vädret värms och den första loppan hoppar och biter från miljön. Alla mattor och sängkläder behöver dammsugas och / eller tvättas. Inte bara husdjurssängar och sängkläder, utan filtar och sängkläder för barn och vuxensängar, lounger om husdjuret är en del av familjen och sover på dessa saker.

Husdjur och människor måste tas bort från huset och jag använder loppbomber. Jag ser till att jag använder tillräckligt för att täcka hela huset och placera dem högt upp i strategiska positioner så att gasen kommer att spridas i alla rum.

Jag gör detta för alla fordon som husdjuret åker i. Fordonet måste bombas så att portaler mellan stövlar och stuga kan öppnas och bomben kan infundera hela fordonet. En bil behöver längre tid att lufta efter att ha använt en loppbombe och behöver en säker plats där alla dörrar och fönster kan vara öppna i några timmar.

Extern miljö:

Jag använder en tuff kemikalie på alla betong- och stenlagda ytor runt huset. Alla grundläggande loppblandningar för ytor kan blandas med varmt vatten enligt anvisningarna och låtas torka.

När området har en loppepest kommer loppor att ligga i gräset och det finns inte mycket som kan vara gjort för att förhindra detta, förutom att försöka hålla husdjur inomhus och låta dem springa utanför områden som inte är plågade, genomgå de varmare månaderna och hoppas att nästa säsong är bättre.

Felbomber är förmodligen den värsta lösningen för att behandla en miljö, eftersom giftet fyller luften och sätter sig på allt. Du måste kasta bort all mat som var utomhus och rengöra ditt kök och dess innehåll.
Det måste också tas med i beräkningen att du inte kan vara i det behandlade området i mer än 8 timmar efter att du startat bugbomben.
#3
+3
CodeGnome
2014-10-09 05:37:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hundar och katter har ett brett utbud av lopphanteringsalternativ tillgängliga, men de flesta loppbehandlingar för illrar är off-label. Förutom att dammsuga och behandla miljön kan du prova:

Allvarliga loppproblem kräver dock i allmänhet starkare åtgärder. Tyvärr är kommersiella produkter som Frontline, Advantage, Comfortis och NexGard för närvarande inte märkta för användning i illrar. Vissa webbplatser förespråkar användning av Frontline eller Advantage i kattstorlek eller mindre doser, till exempel:

men det vore klokt att konsultera din veterinär innan du använder läkemedel som inte är märkta eller när du bestämmer lämpliga doser.

Det finns [några hälsoproblem] (http://pets.stackexchange.com/questions/3199/what-are-the-pet-health-concerns-with-using-diatomaceous-earth-as-an-insecticide) with diatomaceous jorden (jag nämner detta bara för fullständighet).
@Zaralynda Det finns verkligen risker för att andas in eventuella stördamm, men DE är allmänt accepterat som ett alternativ till kemiska behandlingar. Det finns en OSHA-riktlinje för [amorphouse DE] (https://www.osha.gov/dts/chemicalsampling/data/CH_266690.html). Observera att alla behandlingar involverar risker mot effektavvägningar, och inträdesvägar spelar också mycket roll (t.ex. * drick inte * diskmedel, även om det någon gång kan visa sig döda loppor). Det finns ingen silverkula. YMMV.
#4
  0
Swansong
2014-10-04 02:40:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dawn Dish Soap

Använd den icke-ultrablå gryningen.

Jag använder gryningen regelbundet för mina hundar OCH katter men jag använde den aldrig för illrar så jag var tvungen att göra lite forskning om saken och har funnit att den också används och är säker för illrar. Det verkar vara säkert för många djur med tanke på att det användes för att rengöra djur under det oljeutsläppet.

Var dock mycket försiktig när du tvättar runt ögonen. Om kontakt med ögonen uppstår, skölj med kallt vatten och torka med en handduk.

Eftersom detta kallas "hemmedicin" kan jag behöva utarbeta lite om varför detta fungerar. Här är en länk till en grooming-webbplats, så jag tycker att den är ganska trovärdig. Vad det fortsätter att säga är som följer "Loppor har denna förmåga att överleva under vattnet. Jag har fått höra att de avger en fet barriär runt sina kroppar och bildar en bubbla för att skydda dem från vatten och det håller syre i. låt vatten komma till loppan och de drunknar ... De har ett exoskelett som ger dem skydd, men tvål löser upp detta och då kan de inte andas. " senare förklarar de hur man använder tvålen korrekt och effektivt.

Som jag sa använder jag det personligen med båda hundarna, men aldrig med illrar, men det ska ändå fungera om du följer rätt steg. Jag har hört att om det används för ofta kan det ta bort hundar av eteriska oljor på deras skinn. Om du späd ut det som artikeln säger och använder med måtta kommer du inte att stöta på det här problemet, men om du tycker att detta är ett problem kan du också applicera olja för att undvika att det torkar ut (jag har hört olivolja fungerar ).

Här finns steg för att tvätta hundar och katter med det

[Tvål dödar inte loppor] (http://biology.stackexchange.com/questions/17370/can-dish-soap-really-be-used-to-kill-ticks-and-fleas)
Tvål i sig dödar inte loppor, men Formaldehyd inuti gryningen är det som dödar lopporna. Dawn har en så liten mängd att det är helt säkert för djur även om det är dödligt för loppor. Som jag ser från svaret såg du att tanken var att gryningen drunknar lopporna. Jag kan försäkra er att det är formaldehyd som dödar dem och i vissa fall lockar dem vilket leder till deras dödsfall.
Kan du försäkra mig med tillförlitliga referenser?
Det verkar som om jag har varit något vilseledande. Det verkar som om formaldehyd dödar bakterier och svampar och även om vissa webbplatser säger att det dödar loppor citerade de inte ordentligt några referenser så jag antar att jag har fel i den delen. Men det som sägs gryningen dödar loppor men på ett annat sätt. Jag kommer att redigera svaret med länkar och en bättre förklaring till detta.
Din referens som stöder drunkningsloppor har i nästa mening "Loppor är också mycket mjuka", vilket inte är sant. ["Loppkroppen är hård ... Den tuffa kroppen klarar stort tryck,"] (https://en.wikipedia.org/wiki/Flea#Morphology_and_behavior)
Loppor exoskelett är svårt jag är inte säker på varför referensen själv sa att den är mjuk. Jag är inte säker på om tvålen är tillräckligt stark för att lösa upp det hårda exoskelettet eller inte. Exoskelettet täcker dock inte loppans huvud så det är möjligt att det löser upp eller täcker huvudet och dödar det.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...