Fråga:
Är en fransk mastiffhund mindre vänlig, föredrar den färre människor i närheten?
Ankit Sharma
2013-10-09 12:37:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min syster har två hundar; en är en Labrador och en är en fransk mastiff. Labrador är vänlig och gillar oss alla. Den franska mastiffen ignorerar mig för det mesta, men han är upphetsad över andra än jag, som familjevänner.

Jag har matat honom många gånger och tagit hand om honom när min syster och svoger var frånvarande, men han verkar ha väldigt liten kärlek till nej för mig.

Är en fransk mastiff en mindre vänlig hund och gillar den bara färre människor?

Hur kan jag ändra detta beteende?

Ett svar:
#1
+5
Mistu4u
2013-10-09 13:52:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Okej, först vill jag erkänna att jag inte vet om det finns ett allmänt beteendeproblem med franska mastiffer eller inte. Men problemet du delade med oss ​​är typ av en "respektfråga", dvs. när en hund inte visar tillräckligt med kärlek / respekt för en annan person i huset. Hur kan du komma igenom detta? Jag skulle vilja dela med dig av min egen erfarenhet.

Vår schäferhund Alex fördes till vårt hus av min äldre bror. Eftersom jag inte hade någon erfarenhet av att uppfostra en hund tidigare tog min bror ansvaret för att uppfostra honom. Men av arbetsskäl var han tvungen att gå någon annanstans borta från vårt hus. Så jag tog allt hand om Alex under hans frånvaro. Men när min bror återvände gillade han honom säkert mer än mig även om min bror stannade i vårt hus i två veckor. Så jag tänkte ta några åtgärder och diskutera med min bror, som var redo att ge ledarskapet till mig, jag tog följande steg för att få Alex respekt, kärlek och uppmärksamhet.

1 ) Hundar följer en ledare- Det är inte som att hunden inte älskar dig. Hundar älskar alla i familjen lika. Det är att det bara är i deras natur, som alla andra djur, de tenderar att följa en viss ledare. Så man måste vara ledare för sin sällskapsdjur för att få sin fulla respekt, kärlek och uppmärksamhet.

2) Var ledare och ta ansvar- Om du vill att vara ledare, ta ansvar för honom. Du kan inte vara ledare om du inte tar hand om honom ordentligt. Ansvaret omfattar:

a) Ta hunden för utflykt för fysisk träning

b) Mata, bada, ta ut på toaletten, leka med honom etc.

c) Att skicka kvalitetstid med husdjuret et al.

3) Har en ledares kvalitet- Det ligger i djurens natur att begära tillstånd eller hälsa på sin ägare. När du är ledare ska du agera som en. Du bör till exempel inte hälsa på din hund när du går in i ett rum; du kan klappa honom lite, titta på honom, ta på honom mjukt etc. men gå inte för att leka och lura med honom när du är riktigt upptagen.

Hunden kan störa dig för att få din uppmärksamhet som att skälla, leka nära din kropp etc. Gör en strikt ögonkontakt med honom. Han kommer att förstå din inställning och så småningom lämna rummet. På detta sätt kan du få respekt för en ledare i din hunds mentalitet. Men STRAFFA INTE HAN FYSISKT. Det kommer inte att göra något bra.

4) Tillbringa mycket tid med honom- Detta är en mycket grundläggande princip för att uppfostra ett husdjur. Om du spenderar mycket tid med husdjuret börjar de älska dig. Så får mannen som tar hand om husdjuret mer uppmärksamhet än de andra.

Se till att du följer dessa steg noggrant. Förhoppningsvis kommer du att märka en förändring av husdjuret åt dig.

Verkligen ett trevligt sammanfattat svar, kommer att rösta det imorgon. För idag slutade röstgränsen.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...