Fråga:
Hur kan jag förhindra att min hund tar med sig saker i huset?
Taryn
2013-10-09 16:08:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min 9 månader gamla hund använder en doggy dörr för att gå in i vår slutna bakgård. Hon har börjat plocka upp saker som pinnar, döda buggar, till och med hundavfall som saknas vid sanering och ta med det in i huset. Vi vill naturligtvis bryta denna vana förr snarare än senare. Vi fångar inte alltid henne med sig, ibland hittar vi det efter att hon har gjort det.

Hur kan vi träna henne att inte göra det längre?

Ett svar:
#1
+11
hairboat
2013-10-09 23:35:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hundar kan inte lära sig (eller avlära sig) beteende "i själva verket". När din hund har tagit något inuti kan du inte korrigera beteendet - du kan bara korrigera eller lära ut hunden medan det oönskade beteendet händer. Så för att korrigera detta beteende måste du fånga hunden i handling.

Jag föreslår att du övervakar din hund när hon leker ute och kommer in. Detta besegrar syftet med doggy door tillåter din hund oberoende att gå ut och komma in - men när hon väl har kommit fram till vilket beteende du vill ha från henne, kommer hon att tillämpa det hela tiden, även när det inte är övervakat. ut för att titta på henne och stanna vid doggy door. Låt henne göra sina saker ute. När hon är på väg mot bakdörren med ett föremål du inte vill ha inuti, stoppa henne och få henne att släppa föremålet. När hon gör det, beröm henne och / eller behandla henne och låt henne gå in.

När hon väl "får" det du ber henne att göra ska hon göra "släppa föremålet innan doggy door = bra hundförbindelse och gör det självständigt. Du kan sluta med en hög med objekt precis utanför doggy-dörren, vilket faktiskt kan vara bekvämt när det är dags att städa upp gården!


Redigerad för att lägga till: Det tänker mig att den här träningen kan få din hund att tänka att det goda beteendet är att föra föremål från gården till dig och inte släppa dem utanför doggy-dörren. Du vet om detta händer om du slutar övervaka din hund och hon börjar ta med saker i huset och hitta dig för att lägga ner dem - eller om du inte är hemma och placerar dem någonstans hon associerar med dig (som dina skor, din favoritstol eller din säng).

Om detta händer, försök kanske att sätta en låda eller soptunnor av något slag utanför doggy-dörren. Hon får godis när hon lägger föremålet i lådan. Detta kan förhindra att hon blir förvirrad över vad du vill ha av henne. (Det kan också ha den extra fördelen att lära henne att städa upp gården själv - vem vet?)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...