Fråga:
Vad kan jag göra om min valp är hyperaktiv?
Nick
2013-10-09 10:58:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Cirka en månad i taget fick jag en 8-veckors taxhund och ända sedan de första dagarna verkade han vara överspänd. Hoppar upp, jagar min katt runt, överdrivet slickar när någon sällskapsdjur honom och så vidare.

I början antog jag att det var för att han inte fick tillräckligt med motion. (Han hade inte alla sina skott så jag kunde inte gå honom och vi bor i en lägenhet) En månad senare fick han sina skott och den senaste veckan har jag gått honom två gånger dagligen i 30-60 minuter vardera tid och hans beteende har inte förändrats.

Till exempel, i går kväll kom vi tillbaka från 60+ minuters promenad och så snart vi kom tillbaka började han springa omkring som en galen och riva sönder en av hans leksaker.

"problem" verkar finnas runt människor. När vi är runt eller vi har gäster blir han galen och hoppar på alla. Jag tror ärligt talat att jag aldrig har sett honom ligga i sängen när en annan person är i rummet. När vi lämnar honom ensam i en annan del av lägenheten (på grund av hans överspänning) är han lugn, låter inte och sover antagligen för det mesta vilket jag tror bara gör saker värre eftersom jag skulle tro att det byggs upp ännu mer energi.

Är det här överspänning? Om så är fallet, vad kan jag göra för att lugna ner honom?

Jag kommer att säga, min senaste Q är övertröttande Bear trots, http://pets.stackexchange.com/questions/5488/how-do-i-know-how-much-exercise-my-puppy-needs-how-much- är för mycket att en timmes promenad inte räcker för vår hund. Han behöver en timme med jagande hundar i parken. Han hoppar ner för en lång vila intermittent, men går sedan tillbaka till att springa runt. Om jag kommer till lediga timmar sover han hela dagen. Om han bara får en promenad, till och med en trevlig lång, tenderar han att vilja mer.
Tre svar:
#1
+12
Salketer
2013-10-09 12:37:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är ingen expert, jag har precis levt samma sak för ett par månader sedan.

Din hund behöver ha en plats för sig själv, en korg eller något liknande, där du kan skicka honom. Detta ska aldrig användas som ett straff utan en plats för honom att "umgås". När ordningen "gå till din korg" har lärt sig blir det mycket lättare för dig att hjälpa din hund att lugna sig. Chansen är stor att hans mamma, vid 8 veckors ålder, inte fick hela tiden att lära honom att återvända till lugnet.

Om din doggy vill spela är det ett gott tecken! Men se till att det är du som startar alla speltider. Om han kommer till dig med en leksak eller bara försöker få din uppmärksamhet, ignorera honom, eller till och med ett "nej" kan vara i ordning om han insisterar och 5 minuter senare spelar med honom. På så sätt kommer du att vara den som kontrollerar, och du kommer att lära din hund att det är värdelöst att bugga dig att spela.

Det är också normalt att din hund sover medan du inte är i närheten. Eftersom de flesta djur, när deras behov uppfylls och ingen annan stimulant finns, återhämtar de sig eller sparar energi för att vara redo om något händer. Glöm inte hundar som brukade leva i naturen :)

Personligen har jag upptäckt att det var ett bra sätt att få honom att lära sig, lära sig om honom och tröttna på att få honom att använda sin hjärna under lek. något snabbare. Min hund matar nu vanligtvis en plastmjölkflaska (kan vara läskflaska, men öppningen kan vara lite för liten), han kan inte använda tänderna alls. Han måste stöta på den med näsan eller använda tassarna för att få ut mat. Jag blandade också sit och några andra beställningar under våra spel och han lärde sig mycket snabbare än när vi försökte med godis.

Ref: Egen personlig upplevelse, doggy är nu 9 månader gammal, har fortfarande lika mycket energi men han vet (och vi också nu) att kontrollera det. En personlig tränare var till stor hjälp för oss också, det mesta av det jag sa är förslag som hon gjorde som vi följde.

Lycka till, må tålamodet vara med dig

#2
+9
CodingIntrigue
2013-10-09 12:10:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att vara ärlig låter detta bara som vanligt valpbeteende. De har obegränsad energi, mycket mer än någon av oss jag skulle satsa på. Vårt collie-cross hade samma problem (gör det fortfarande i viss mån, om vi släpper honom med det , efter tio månader).

Det finns massor av saker du kan prova , men tyvärr kommer det inte att finnas någon magisk enstopps lugnande enhet:

  1. Gör honom van vid människor . Ta med vänner runt, ta honom till valpklasser. Om människor och uppmärksamhet är det som uppmuntrar honom, kan mer interaktion ta stinget ur hyperaktiviteten efter ett tag. Detta är dock en långsam process och tar lite tid.
  2. Försök hitta en leksak som upptar honom . Jag tyckte att det var svårt att hitta leksaker som passar valpar som min hund var intresserad av, men du kanske har bättre tur.
  3. Det låter som om du definitivt tränar honom nog. Försök sätta honom i hans del av din lägenhet när du kommer tillbaka från en promenad. Låt honom lugna ner sig. Sedan när han är lugn, ta honom in och ignorera honom. Jag slår vad om så småningom att han somnar

Det viktigaste att komma ihåg är att så länge du umgås med & tränar han honom så småningom kommer han att lugna sig, det tar bara tid.

#3
+7
ThomasH
2013-10-11 02:46:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kanske överträffade honom till viss del. 60+ minuters promenader för en 8 veckor gammal valp låter definitivt överst.

Ett tecken att se upp för är vad som ska vara en trött valp som plötsligt springer runt i rummet som om den har stungits av ett bi. Det är en säker indikator på övertrötthet. På samma sätt som ett småbarn blir cranky när det är trött, kommer en valp bara att springa runt.

Du måste lugna ner det tills det får chansen att inse hur trött det är, antingen genom att skicka det till sin låda, som Salketer nämnde (se till att göra det med en glad röst dock) , eller genom att klappa den med långa, långsamma slag och tala med en lugnande och lugn röst.

Ett bra sätt att lära din hund att inte hoppa upp på människor är att få den att sitta framför dig och sakta sänka en godbit från pannan till din valp. När den hoppar upp, dra tillbaka handen utom räckhåll och markera verbalt förlusten av belöningen ("ah-ah" eller "nej" med en sträng röst). Hitta din hunds tröskel för hur låg du kan gå innan han hoppar och när du når den utan att valpen hoppar upp, sträck dig omedelbart ner hela vägen och belöna den med godis. Gör detta ett par gånger, flytta sedan handen lite lägre innan du belönar. Du vill sikta på att valpen får fel en gång för var fjärde eller fem gång han stannar framgångsrikt. På det sättet lär din valp mycket snabbt att om den hoppar upp kommer den att förlora på godis men om den sitter stilla uppstår lycka.

Wow, visste inte om övertrötthet. Tack. Han är dock inte 8 veckor för närvarande, 10 dagar blyg av 4 månaders ålder.
@NickNikolaou Ah, jag saknade den biten. Vi brukade fostra valpar och visste inte heller om övertrötthet. För de första valparna, när de började springa cirklar runt huset, skulle vi ta dem en gång till för att vi trodde att de inte hade haft tillräckligt med motion. Fram till den sjätte eller sjunde valpen frågade vi äntligen en tränare. Det behöver inte sägas att både våra och valparnas liv är mycket lugnare nu :)
@ThomasH Nyfiken att veta om http://pets.stackexchange.com/questions/5488/how-do-i-know-how-much-exercise-my-puppy-needs-how-much-is-too-mych läser som "övertröttad" också.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...