Fråga:
Vad är den bästa vinkeln för en hundramp?
JoshDM
2013-10-09 20:00:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag planerar att bygga en hundramp från golvet till sängen; Jag har små taxor som insisterar på att vara på sängen (äldre hundar, tidigare ägare, och de håller oss varma på natten). Taxar är utsatta för ryggproblem; de borde inte hoppa och deras trappanvändning bör minimeras. Vi håller dem i sovrummet när de är ensamma.

Sängskivan är 2,5 meter från golvet. Jag planerar att bygga rampen med trä och använda ett mattfoder på själva rampdelen; alternativa idéer är att använda milt sandpapper eller en handduk som viks några centimeter för grepp.

Jag bygger rampen utåt, inte längs sängens sida. Jag vill inte att rampen ska tränga in för långt in i rummet, men jag vet att en vinkel på 45 grader eller högre är alldeles för brant.

Att de är taxar är förmodligen bra info eftersom de kommer att ha små ben även jämfört med andra raser av små hundar.
Två svar:
#1
+7
PeterJ
2013-10-11 11:13:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi har en Chihuahua-korsras som antagligen är ungefär lika stor som en tax som lyckas klättra upp i ett kubiskt hus via rampen. Jag har just mätt vinkeln som 30 grader och jag får intrycket av att se honom att om det är mycket brantare skulle han ha svårt. Den rampen är konstruerad av halvcirkulärt tall.

För en höjd av 2,5 fot som sträcker sig 4,3 fot ut från sängen och kräver 5 fot material. Beroende på sängens konstruktion kanske du kan titta på att den blir ganska lätt och använda krokar så att den är snygg och lätt att stuva bort när det inte behövs.

#2
+5
JoshDM
2014-04-10 22:32:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Medan PeterJs svar kompletterar frågan, för allas information, gav jag upp mina amatörförsök att bygga min egen ramp och istället avskalade degen för en 3-stegs Pine Frame Dog RampSteps. Historisk observation visar att den i allmänhet säljer för cirka $ 150 (jag tillämpade en kredit på $ 50).

Rampen fungerar bra i rampläge, den är inte påträngande och den fälls lätt upp (och har ett dolt handtag på baksidan) så att jag kan förvara den om det behövs och, viktigast av allt, mina hundar är anpassade till det lätt. Stegläge är också supereffektivt, men det fungerar inte för mina behov. Medan rampen missar toppen av sängen av ett par centimeter mjuk madrass verkar mina två hundar inte bry sig.

Detta är ett stockfoto av artikeln:

stock photo of RampStepDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...