Fråga:
När jag lämnar min hund ensam är det bättre att lämna några lampor på eller helt släckta?
Ricardo Acras
2013-10-09 18:49:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag frågar mig alltid vad som är bättre. Att lämna några lampor på skulle inte hindra hunden från att sova gott? Att inte släcka alla lampor skulle inte göra henne rädd och rädd?

Om du inte har en hund som du har anledning att tro är faktiskt rädd för mörkret, förstår jag inte varför du skulle lämna den på. För vår hund är det också hans signal att stänga av ljuset att han kan somna nu och inte kommer att störas förrän det är dags att gå upp. Det hjälper alla att utveckla en rutin.
Min hund är 16 år nu. Hon har dålig syn. Jag har märkt på natten om det är för mörkt blir hon upprörd och kan inte bli bekväm i sin säng. Men om jag sätter svagt ljus sätter hon sig omedelbart. Jag antar att det beror på att hon inte ser bra. När hon sover snabbt stänger jag av den. Ålderdom, kommer till oss alla .. ;-)
Två svar:
#1
+19
Wooble
2013-10-09 19:00:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det beror naturligtvis på det enskilda djuret, men vargförfäderna till tama hundar är nattliga och hundarna har god syn i svagt ljus. De flesta hundar är inte rädda för mörkret.

Av ungefär samma evolutionära skäl kommer de flesta hundar inte att vara vakna av ljus; de har tömts för att följa ett ungefär dagligt schema men deras vargs förfäder sov mest under dagen. Och faktiskt verkar många hundar föredra att sova i solljusfläckar (även om det sannolikt är värmen snarare än själva ljuset de söker ...)

#2
+4
JoshDM
2013-10-09 21:54:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I stället för ett ljus lämnar jag TV: n på, inställd på en lättlyssnad musikkanal och låg volym. Detta ger inte bara lite ljus utan en känsla av närvaro eller sällskap. Jag tror inte att det irriterar hundarna, men ger dem någon sorts ljudvariabel för att hålla dem tröstade och för att distrahera från ljud utanför huset som kan skapa ångest. Jag känner till andra som använder radio. Om de irriteras av tv-ljuset har mina hundar fått filtar att anka under för mörkret. Jag tror inte att det orsakar ett problem för dem.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...