Fråga:
Varför mår min katt mindre än jag förväntar mig?
Abdullah Shafique
2013-10-09 18:58:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min 1-åriga katt mjölkar bara när han vill ha mat eller när han vill leka. Jag har emellertid observerat andra katter som mjölkar och rensar mycket oftare än min katt.

Är det något fel med min katts beteende?

Två svar:
Beofett
2013-10-09 19:33:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som John Cavan nämnde varierar katter avsevärt i hur höga de är. Det finns ett antal faktorer som avgör hur ofta de mejvar, inklusive genetiska (vissa arter, som siameser, är exempelvis ökända "pratare"), uppfostran och allmän disposition.

Vissa katter talar bara när de vill ha något. Andra går högt i huset och mjakar, helt enkelt för att indikera att de är glada. Ytterligare andra talar bara när de är upprörda.

Även om ett hörselproblem inte kan uteslutas låter det här helt normalt för mig.

Som en sideanekdot är en av katterna vi räddade identifierades som döva. Till och med i sitt fosterhem svarade han inte på ljud, förutom dammsugaren, som fosterfamiljen krita upp till honom och kände vibrationerna. Under de första månaderna i vårt hus var han verkligen helt tyst och ignorerade allt hörbart.

Men det visade sig att han kunde höra bra och helt enkelt ignorerade oss! När han väl blev bekväm svarade han inte bara på ljud och ord utan började också stämma på egen hand. Han har en mycket tyst meow (något som jag tycker är ganska frekvent hos män som kastrerades i ung ålder), men är inte längre blyg för att använda den!

Jag har hört att meowing är ett lärt svar (människor reagerar när katten meows, så när den vill ha något vet den hur man får det), men jag har inga källor och bara ett vagt minne.
@MonicaCellio Vår äldsta sub-vocalized hennes meows (munnen rörde sig, men inget ljud gjordes), och vår veterinär sa att det var en indikation på tillit och tillgivenhet. Men jag har också lärt mig att meowing (och extra högljudd "imperativ" spinnning) också kan läras svar. I själva verket hade vi en katt som aldrig mejade, och sedan hade en väns katt stanna hos oss en vecka medan de var på semester. Den besökande katten var mycket högljudd, och efter att ha lämnat blev vår tidigare tysta katt också extremt högljudd.
Den [tysta meowen] (http://www.thecatsite.com/a/the-silent-meow) är allmänt accepterad bland fåtöljsexperter för att vara ett tecken på tillgivenhet och förtroende, ungefär som purren och den långsamma blinkningen.
Mina har definitivt lärt mig att jag ofta roar mig när de "pratar" på mig och gör det oftare som ett resultat. Jag är säker på att de ur deras synvinkel har tränat mig att vara uppmärksam på dem på kommando ....
John Cavan
2013-10-09 19:01:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vissa människor kan betrakta detta som ett positivt beteende! Men inte alla katter är vokala precis som inte alla hundar skäller mycket, var och en är lite unik. Med detta sagt kan din katt vara lite hörselskadad. En av våra katter är döva och hon kommer att stämma när de samlas för veterinären, men är annars ganska tyst. Det enda är att hon ibland ser ut som om hon mejrar men inget ljud kommer ut ...

Jag tror att du har rätt i att vissa katter inte talar men min katt har utmärkt hörsel.
Jämfört med människor, förmodligen, men kanske inte jämfört med andra katter. Inte oroande, jag misstänker att han bara är den starka, tysta, typen. : D
Jag hade en katt som var helt döv som brukade ge bort huvudet bara för att hon var uttråkad. Inte säker på att det finns mycket anslutning här. Men Johns svar är överlag korrekt: vissa katter är bara tystare än andra. Om din katt fortfarande är tillgiven och vänlig och inte uppvisar några symtom på smärta eller sjukdom, är det här inget att oroa sig för.
@AbbyT.Miller bryr sig om att skriva ett svar om Q öppnas igen


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...