Fråga:
Hur kan jag förhindra att min hund gräver i möbler?
Taryn
2013-10-09 16:22:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min 12-åriga Shih Tzu har alltid varit väluppfostrad men har nyligen börjat klättra på möblerna när ingen är hemma och gräver alltför mycket, så att hon har börjat skada den.

Några anteckningar som kan hjälpa, vi förlorade en annan hund i slutet av förra året och vi har nyligen lagt till en ny hund i hushållet. Denna förändring i hennes beteende började precis de senaste månaderna och det är nästan som att hon kastar ett anfall.

Vad kan orsaka denna beteendeförändring och hur kan jag träna henne att inte göra det längre?

Avgjorde han bra med ny hund? Saknar han din uppmärksamhet? Att tillhandahålla denna detalj hjälper.
Shih Tzu är bra med den nya valpen, de leker, sover i samma sängar tillsammans, vi har inte märkt några problem mellan den äldre hunden och valpen. Hon får också mycket uppmärksamhet och ignoreras inte. Detta beteende kommer bara upp när ingen är hemma.
Dum fråga, hur vet du att det är henne och inte en av de andra hundarna om det händer medan du inte är hemma?
@ThomasH Ett par anledningar, först har vi en valp som inte riktigt kan utelämnas när vi har lämnat huset, andra när vi kommer tillbaka ser hon väldigt skyldig ut och kommer till och med att gömma sig för att hon vet att hon inte ska ha varit uppe på soffan, för det tredje när hon var valp grävde hon i sängen och nu verkar det bara som att hon har börjat vanan igen.
En hund som ser skyldig ut är aldrig en anledning att misstänka att den gör något fel. Hundar saknar förmågan att tillfälligt och kausalt koppla samman något de gjorde för en minut sedan med att du straffade dem. Mer sannolikt tar hunden upp dig att du blir upprörd och antar en tilltalande uppförande. Detta är bara för att säga att du kanske vill vara dubbelt säker på att det är rätt hund du försöker ändra
@ThomasH Jag uppskattar din oro men jag tvivlar inte på att det är rätt hund som gräver i möblerna.
För att faktiskt ta itu med din fråga kan det dock också vara att din hund utvecklar viss ångest för separering.
Hundar gräver absolut på möbler. Jag letar efter ett sätt att stoppa detta också. Min åtta år gamla nyligen adopterade Wheaten Terrier-mix gräver i soffor och mattor samt en badmatta när jag inte är hemma. Jag tror att det är en delinstinkt och delvis ångest. Jag måste fixa detta eftersom jag inte kan byta soffor och heltäckningsmattor hela tiden. Jag gav honom massor av leksaker och distraktioner. Jag anställde en hundrullare för att komma in och leka med honom och gå honom mitt på dagen. Jag täcker möblerna och han hittar ett sätt att ta bort överdraget och gräva på möblerna. Jag läser dina svar för att se om jag kan hitta en ledtråd till
Fyra svar:
#1
+9
Ankit Sharma
2013-10-09 16:34:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hundar är sociala djur och de älskar alltid sällskap. Utan företag vill de ha något att göra, gräva kan vara en av dem. Att kontrollera detta är att använda ett artigt sätt det bästa genom att distrahera honom från att agera dessa saker.

Som om du ser din hund gräva, distrahera honom genom att ge honom några leksaker eller leka med honom etc. Ge honom mer av ditt företag blir bättre. Att förlora en kompis kan vara en anledning till detta beteende.

Som jag sa är det en ny förändring i hennes beteende. Vi har totalt 3 hundar och den äldsta är den som de senaste månaderna har agerat. Hon har gott om leksaker och beter sig bara när vi lämnar huset.
#2
+5
user6796
2013-10-13 15:57:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta är inte så ovanligt beteende hos vissa hundar, särskilt inte under de omständigheter du beskriver.

Att introducera en ny hund till familjen.

Det låter som om det kan vara en invändning mot både interloper (ny hund) och du lämnar huset. Hon är en relativt gammal hund och är van vid sina rutiner och hushåll, från vad du säger var statisk under en stor del av hennes liv. Hundar är mottagliga för förändringar inom hushållet och kan bli avundsjuka, om det upplevs en uppmärksamhetsförskjutning bort från dem till någon annan i hushållet (andra husdjur, barn ibland).

Utan att veta tydligt tidsramen när detta beteende började med hänvisning till när du introducerade den nya hunden (t.ex. [x] veckor efter att vi fick den andra hunden , kan jag bara svara generellt. Om du har gått ut oftare än vanligt , detta kan förvärra beteendet.

Hur hundar kommunicerar.

Hundar kan inte prata med oss, så det enda sättet hon kan visa sin frustration på är använder hennes kropp. Så hundar kommer att kommunicera på olika sätt, vi upplever ibland som svårt beteende: överdrivet skällande, gräva, bita, morra, smutsa i hemmet, hoppa upp för att nämna några.

I krångel och naturligt intresse av att introducera en ny hund till familjen, hon kanske får mindre uppmärksamhet. Hon var åtminstone den enda hunden på några månader tänkt på att inte ha någon konkurrens om uppmärksamhet.

Den mjuka lösningen.

Det är dags att ge henne mer uppmärksamhet. Var så glad att se henne när du kommer hem, använd mycket verbalt beröm och fysisk tillgivenhet. Det är bäst att ignorera möblerna. Det finns egentligen inget värde i att skälla ut en hund, faktiskt. Oavsett om hunden kan ansluta sig till lagen eller inte, tjänar det inget syfte att ytterligare isolera henne genom att skälla ut henne. (När jag säger isolera talar jag ur hennes synvinkel, jag menar inte för ett ögonblick att hon är socialt isolerad.)

Ta dig tid varje dag för att spendera lite tid med henne och låt henne veta att hon är din speciella tjej. Behandla henne, leka med henne, gå henne, jag skulle rekommendera att ge henne någon i taget till att börja med, eftersom hon kanske känner sig lite osäker. Din tidigare hund dog och ersattes. Hundar är inte så fåniga som vi kanske tror. (min åsikt).

Så småningom kan du blanda in den nya hunden med den här speciella tiden, så hon associerar den nya hunden med uppmärksamhet från dig, godis och roligt.

Separationsångest. stark>

Om problemet kvarstår, föreslår jag att det kan vara separationsangst, vilket är en annan fråga. Med tanke på de uppgifter du har gett tror jag att extra uppmärksamhet och tid med henne skulle vara det bästa sättet att gå.

Som en sidoanteckning vill du inte att ditt husdjur ska bli lösenfritt, men om du tillfälligt kan öka den tid du spenderar hemma med din hund och gradvis öka din tid borta, i kombination med ovanstående tekniker, kan detta hjälpa till att lindra problemet.

#3
+1
Mistu4u
2013-10-09 18:00:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kan bara tänka mig att slipa naglarna . Liksom de flesta andra djur vässar hundarna sina naglar genom att gnugga dem i skogen. Dina möbler ( om trä ) kan vara anledningen till att gräva.

Om inte, kan det bero på hundens naturliga instinkt att gräva hål . Hundar gräver hål för att göra hål för sig själva. Det är på det här sättet, de visar att platsen är hans. De använder inte det hålet för toalett och använder det för att sova, vila osv.

Uppriktigt sagt har jag aldrig hört hundar gräva i möbler; gräva hål i jorden. Men när du hör ditt problem kan orsaken vara någon av de två möjliga orsakerna ovan.

@Mistu4u om du aldrig har hört talas om problemet, kan jag föreslå att du inte ger något svar? Skål :)
#4
  0
Bob
2018-07-30 13:40:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan det vara att hon begraver något. Gör hon detta med en leksak eller föremål?

Vi adopterade nyligen en hund som "begraver" grejer i stolen inte långt efter att du gav den till henne (hon gräver också i trädgården och begraver saker i buskar, torrt gräs ... du heter det ), det kan vara den här nya hunden som har fått henne att vara orolig för att de tar hennes grejer så hon försöker dölja den.

Vi har filtar på stolen så hon gräver bara in i det nu och jag byggde henne en sandlåda med mjuk sand så hon gräver inte så hårda områden. Medan du börjar lösa det psykologiska problemet (vilket jag tror att svaren ovan skulle göra), försök att täcka stolarna med några gamla filtar när du går ut.

Vi ger dem bara godis när vi kan hålla ett öga på dem och vi tog med massor av billiga fyllda leksaker som nu strödde över trädgården och huset och har gjort leksaker till mindre värdefulla resurser ... hon begraver inte längre leksaker!Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...