Fråga:
Hur presenterar jag vår hund för en helt ny bebis
psubsee2003
2013-10-09 04:52:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min fru håller på att föda vårt första barn, och vi försöker hitta det bästa sättet att introducera vår hund till den nyfödda.

Hunden, en 12-årig mops, har varit ett "enda barn" så vi är osäkra på hur han kommer att reagera. Vanligtvis är han en extremt avslappnad och mild hund, men kan vara mycket spännande i nya situationer.

Hur kan vi introducera dem för att begränsa stressen på den nya mamman och hunden, så att vi kan försöka integrera den nya medlemmen i vår familj?

Tre svar:
#1
+21
Ash
2013-10-09 05:03:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

USA: s Humane Society har några förslag för att förbereda ditt husdjur. Vissa av dem låter lite dumt, men de fungerar.

En av de viktigaste sakerna är att vänja husdjuret till de nya ljud och ljud som barnet kommer att göra - många husdjur kommer att uppröra babyskrik och liknande. Du kan till exempel spela gråtljud och liknande för att acklimatisera husdjuret.

När det gäller den faktiska introduktionen av barnet till husdjuret föreslår de att du först ger djuret något med barnets lukt på det (en filt , etc) så att de inte blir oroliga över den nya lukten i huset, om möjligt.

Det föreslås också att du försöker hålla ditt husdjurs rutin så mycket som möjligt och att du hälsar husdjuret först utan barnet när du kommer hem med ditt nya barn.

I grund och botten vill du att husdjuret ska interagera positivt med barnet, så du vill belöna och uppmuntra positiva interaktioner, och till en början kanske du vill begränsa den tid som husdjuret och barnet spenderar aktivt tillsammans. Ta med barnet att sitta med husdjuret etc (med dig självklart för att hålla barnet) för små skurar och förläng dem över tiden när husdjuret vänjer sig vid barnet.

#2
+16
iKlsR
2013-10-09 05:12:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle säga börja med att göra hunden bekant med barnets doft. Ta med ett föremål som innehåller ditt barns doft, till exempel en burp trasa innan du tar barnet runt hunden.

Låt hunden sniffa den på avstånd först, helst. Genom att göra detta kommunicerar du till din hund att artikeln är din och ger sedan tillstånd för hunden att sniffa. Detta hjälper till att starta processen att skapa respekt för barnet.

Var väldigt försiktig också eftersom hundar har varit kända för att attackera barn av särskilt ingen anledning, bullret kan upphetsa dem eller de kan vara alltför grov när du spelar osv. Det finns många artiklar på nätet. Jag föreslår att inte lämna hunden med småbarnet och vara uppmärksam på hur han beter sig runt barnet, om hundar söker uppmärksamhet kan de bli rastlösa och detta kan leda till olyckor.

Andra allmänna tips är att: p>

  • Var uppmärksam på din hund när du är runt småbarnet och se till att du befinner dig i en kontrollerad miljö.

  • Observera och bli medveten om hur hunden söker din uppmärksamhet.

  • Känn din hunds känslighet. Undersök rasen eller blandningarna. Skrämmer han med snabb rörelse, ljud etc.

  • Låt din hund bli bekant med babyutrustningen.

#3
  0
user6796
2013-10-09 17:27:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag ska inte upprepa de råd som ges i svaren från @iKlsR och @Ashley. Jag vill lägga till lite mer information; detta är mindre av en lösning, men mer av en varningssaga.

Det här är en knepig fråga, eftersom det inte finns något riktigt sätt att förutsäga resultatet av hur ett husdjur kommer att få den första nyfödda (eller till och med efterföljande nyfödda ) in i familjen.

När mitt första barn var baby köpte vi en Rottweiler, han var en vacker hund och välutbildad i lydnad.

Vårt andra barn föddes inte i ytterligare 6 år (ungefär) och hunden accepterade aldrig det nya barnet. Vår nyfödda låter lite och hunden morrar. Vi var tvungna att hålla hunden och barnet åtskilda hela tiden. Jag kunde inte riskera att låta hunden vara nära barnet, eftersom hunden gjorde det klart att han inte gillade honom.

Vi älskade hunden (och barnet) så vi höll båda åtskilda.

Vi fick sedan vårt tredje barn ungefär 18 månader efter det andra! Det behöver inte sägas att hunden aldrig träffade det här barnet.

Det var då två händelser som definierade och hjärtsönder.

Hunden morrade åt mig när jag gick nära hans mat. skål medan han åt. Jag var hundens mästare, jag var gruppledaren och hade tränat honom lydnad, gick med honom, badade, matade honom och älskade honom! Jag hade specifikt utbildat honom så att jag kunde ta mat från munnen! Någon mat, ben etc och att kunna hantera honom på något humant sätt; som jag hade sett fall av hundar som inte tillät ägare att röra vid vissa delar av deras kroppar.

Han kände sig utelämnad och som en åldrande 55 kg Rottweiler blev han artritisk och inte hans lyckliga lättsamma yngre jag .

En dag var jag med min lilla son, ett litet barn nu och vi hade en järnport. Hunden var på ena sidan av porten och jag med min son på den andra. Min lilla pojke älskade hunden och försökte nå genom stängerna för att klappa honom. Hunden knäppte på honom.

Det var en plågsam tid och i samråd med den lokala veterinären att jag var tvungen att fatta beslutet att avliva min hund.

Det här var samma hund som älskade och skyddade vår första baby under hela sitt liv.

Nu är det här en Rottweiler, han vägde samma som jag gjorde vid den tiden och mängden skador som han kunde orsaka skulle vara mycket större än en mops. De är också kända för att vara mer aggressiva, med detta sagt, jag litar aldrig helt på någon hundras direkt med barn, baserat på tanken att det är just den rasen.

Hundar har inte händer , kan inte prata engelska och kommunicera (delvis) med munnen; genom ljud och med tänderna. Detta är något som alltid bör komma ihåg när man introducerar hundar till spädbarn.

Hundar är packdjur, och detta är en av de ledande problemen med beteendeproblem hos hundar (deras uppfattning att de är högre rankade medlemmar i förpackningar än deras människor). Din hund kommer att ha en fast uppfattning om var han passar in i sitt mänskliga paket. Vissa hundar accepterar inte ett spädbarn som en del av förpackningen eller ett skyddat packmedlem (som avkomma). Vissa hundar blir också avundsjuka på den uppmärksamhet som spädbarnet ges. Dessa två saker kanske låter som om de är samma sak, men de är faktiskt subtilt olika.

Med tanke på dessa faktorer skulle jag följa råd från de andra svaren och se till att du ger din hund massor av klappar och visa honom hur lycklig du är när du går på dörren.

Lycka till.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...