Fråga:
Hur ofta är det för ofta att bada en hund?
Kevin Kunderman
2013-10-09 17:19:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en mops / Chihuahua / Pomeranian-blandning som vi badar en gång i veckan. Är detta för ofta? Jag upptäcker att om vi lämnar henne utan bad längre än en och en halv vecka börjar hon utveckla en svag lukt (inget överväldigande).

Jag hörde att det kan vara skadligt för en hundkappa om du badar dem för ofta och jag är orolig för att vi gör henne mer skada än nytta.

Bara ett exempel på det motsatta: Vi badar aldrig våra hundar. På sommaren simmar de i en sjö och på vintern springer de i djup snö. Under våren eller hösten samlar de ibland en lukt, men inget är så dåligt och en bra borstning tar hand om det.
Tre svar:
#1
+17
Mistu4u
2013-10-09 17:34:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Allmän regel: Oavsett vilken ras det är, är det tillrådligt att inte bada din hund mer än en gång i månaden såvida inte en veterinär anvisar något annat med rätt schampo och tvål.

Om du badar en hund för ofta tappar kappan glansen och hunden kan bli kliande. Dessutom har hunden ett naturligt pälsskyddssystem som kan skadas av överbad. Så en gång i månaden är att föredra.

Men vi badar vår schäfer två gånger i månaden och jag har inte upplevt något problematiskt med det.

När det gäller lukten är det väldigt naturligt för en hund att ha lite lukt. Det borde inte störa dig.

Kan du peka på lite forskning som stöder detta svar?
@chris, Jag läste för det mesta dessa saker från vissa tidskrifter.
#2
+9
Baarn
2013-10-09 17:31:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är naturligt för en hund att ha en lätt lukt, jag skulle inte bada en hund om den inte blev smutsig. De flesta smuts kan helt enkelt gnidas av pälsen med en torr handduk, som jag föredrar att bada.

Hundar är vattentäta, så så länge du inte använder tvål finns det inte mycket att oroa sig för . Våra labradorer brukade hoppa i alla tillgängliga vattenkällor, oavsett hur kallt eller illaluktande.
Om du behöver använda tvål, var noga med att använda en tvål som är godkänd att användas på hundar. Det finns speciella tvålar i de flesta djuraffärer eller online som inte påverkar hudens skyddande lager för mycket.

precis som en anmärkning: att få en hund att hoppa i vatten regelbundet kan leda till problem (som svampinfektioner i örat).
Bara en anmärkning alla djur är vattentäta. kanske du kan utarbeta
#3
  0
Mar pascoe
2019-10-19 18:13:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag räddade en pomeranian, de hade rakat hans hår två dagar tidigare och hade flytt. Min andra hund var maltipoo, jag hade badat honom i ett år varje vecka; så jag började bada pommern också. Jag visste inte att de hade så mycket hårproblem alls. Jag läste bara om maltipoo. Hur som helst kom Pomeranian hem vid ett och ett halvt år och i mycket dåligt hårförhållande. Han var alltid trött och såg ledsen ut. Efter en månad fyra bad hemma och allt borstning; precis som maltipoo. Han slutade skrapa, ingen flyr och hans hår är sååå vackert nu; mycket glad också. Jag kände att det förändrade hela hans personlighet, maltipoo hoppade alltid och lekte med leksaker. Nu spelar de båda och är väldigt aktiva och glada. Jag tog min pomeranian till parken idag och någon frågade var jag skulle ha honom trimmad, för de behöver någon som lämnar håret som mitt. Jag har inte tagit honom någonstans, det är därför vi jag började läsa om dem. Jag vet inte ens om jag vill sluta bada honom så mycket, jag känner att det verkligen hjälper honom.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...