Fråga:
Finns det några hälso- eller beteendeproblem som är specifika för stativ (trebenta) hundar?
Julie Baumler
2013-10-09 10:26:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns en väldigt söt hund i skyddet som var i en olycka och bara har 3 ben. Finns det några specifika beteendemässiga eller hälsoproblem som jag bör ta hänsyn till när jag beslutar om jag vill adoptera honom eller inte? Finns det några aktiviteter som han inte kommer att kunna delta i?

Ett svar:
#1
+6
Nakiki350
2013-11-07 21:44:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De flesta trebenta hundar klarar sig bra. Nyckeln är att behandla dem som en vanlig hund. De vet inte att vara ledsna över det, så du borde inte vara ledsen heller. De kan ha några förtroendeproblem som du bör hjälpa dem att arbeta med, så att de känns som den bästa hunden någonsin! Om det har förtroendeproblem, är det mer sannolikt att andra hundar väljer det.

Det största hälsoproblemet jag ser är vikten. Se till att de håller en bra, hälsosam vikt så att de inte lägger mycket extra vikt på de återstående tre benen.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...