Fråga:
Hur kan jag säkert lämna mina tre husdjur över natten, utan tillsyn?
user6796
2013-10-09 11:56:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en katt, en hund och en fågel.

Jag måste gå bort över natten.

Vad kan jag göra för att min katt, hund och fågel ska ha tillräckligt med färskt vatten och mat för att överleva över natten?

Svaret på den aktuella frågan, som redigerad, är att det aldrig är säkert att lämna en katt utan tillsyn i ett hus med en fågel.
Att lämna de tre tillsammans: beror på individerna. Om min bror lämnade sin katt ensam med den icke-burna militära ara, är katten den jag skulle oroa mig för. Jag har en vän som hade en hund som hade en sällskapsdjurskatt - som i, luktade katten vanligtvis av hundkänsla från att bäras runt och slickade så ofta, och bilen ansåg mycket tydligt att hunden föredrog företaget och människan som en adekvat sekund val. Även om de inte kommer överens perfekt, så länge som katten har platser att dra sig tillbaka utom hundens räckhåll och fågelburet är någonstans som katten inte kan komma åt, borde den vara användbar.
Tre svar:
#1
+9
psubsee2003
2013-10-09 17:24:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kan inte tala specifikt för katten och fågeln, men baserat på min begränsade kunskap borde de vara ok så länge de har tillräckligt med mat och vatten och tillgång till respektive toalett.

Hunden måste dock hanteras separat.

  1. Mat - du bör inte lämna mat ut hela tiden för en hund. De behöver bestämda utfodringstider, annars kommer de i allmänhet att klyfta sig. Detta är ett instinktivt beteende eftersom vargar i allmänhet kan gå dagar mellan måltiderna, så det var nödvändigt att se till att de har tillräcklig energi om nästa död var många dagar borta.
  2. Träning - om du inte har ett stort hus eller en mycket liten hund, det är osannolikt att de kommer att få tillräckligt med motion för att vara ensamma under en längre tid. De behöver tillgång till utsidan för att kunna hålla sig i form och för att hindra dem från att vara destruktiva
  3. Badrum - om din hund är pappersutbildad är detta mindre kortsiktigt bekymmer, men vanligtvis behöver hundar att lindra sig ofta. När du är hemma släpper du dem ofta strax före sänggåendet och sedan igen första på morgonen.

Om du bara är borta i några timmar (bara över natten) så kommer han inte missa några måltider eller tvingas vänta på att "göra hans affärer" då ska du kunna hantera. Men om du är borta längre än 6-8 timmar kan det vara nödvändigt att ta med hunden eller låta någon checka in för att släppa ut honom och eventuellt mata honom.

Beroende på hund, att lämna honom utomhus kan vara ett alternativ för att hantera badrumsproblemet, men om han inte får ströva fritt i en inhägnad gård, kommer det inte att lösa träningsfrågan (och även då skulle jag vara obekväm att lämna en hund ute oskyddad på bara en inhägnad gård så många hundar är smarta nog att räkna ut om de vill). Och detta löser inte matproblemet, du måste fortfarande vara tillbaka i tiden för att mata honom eller få någon att mata honom.

Men i slutändan, om det inte är en utomhushund (en som hålls ute hela tiden), rekommenderas inte att lämna honom ensam på egen hand. Han kommer antingen att skälla eller vara väldigt obekväm och stressad över den tvingade inneslutningen i en okänd situation. Och stöld av djuret blir också ett problem här.

#2
+6
maple_shaft
2013-10-24 03:03:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Att svara på en fågel, i allmänhet bör det vara okej (fysiskt) att lämna dem ensamma i 24 timmar så länge de har en full skål med mat och vatten. De äter bara när de är hungriga och de kommer aldrig att dricka allt vatten innan det blir äckligt.

Många fåglar kommer att dränka maten i sin vattenskål för att mjuka upp det, vilket gör det ganska motbjudande övertid , men det kommer inte att skada dem om de dricker det så länge. Låt dem inte gå för länge utan färskvatten men för övertid kan de utveckla en grödinfektion om de har smutsiga skålar.

Andra saker att vara uppmärksamma på med dina fåglar är om de har en vana att göra avföring i vattenskålarna eller om de badar i sina vattenskålar ibland. Om de gör någon av dessa saker är det bäst att byta ut vattnet omedelbart eftersom även de som tappar fötterna i vattnet kan förorena det med avföring. Om de inte gör något av dessa saker borde de vara bra för en bättre del av en dag och natt utan omedelbar vård (bortse från om de känslomässigt accepterar att vara ensamma under långa perioder).

#3
+6
Monica Cellio
2013-10-24 07:56:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tja, eftersom det finns svar för hundar och fåglar, ska jag tackla katter. Detta svar är baserat på personlig erfarenhet, som tidigare rekommenderats av veterinärer.

Friska vuxna katter kan i allmänhet lämnas ensamma en dag eller till och med två. Några specifika frågor:

Vatten: Se till att de har mycket vatten tillgängligt. Att lägga ut en extra skål är en bra idé, om man blir spilld eller smutsad på något sätt.

Mat: Torrfoder kan i allmänhet utelämnas i ett par dagar. Om dina katter redan matar fritt, fyll bara i skålen / skålarna. Om du begränsar deras mat, ge antingen upp det för en dag eller så kan du använda en dispenser med en timer för att reglera utfodringen. (Obs: Jag valde just den produkten ur en lång lista med alternativ; mina egna katter matar fritt så att jag inte har använt en sådan enhet.) Om du använder en tidsinställd dispenser, se till att göra en provkörning innan din resa för att se till att det inte finns något om det som skulle göra dina katter ovilliga att använda den. (Enheter med mekaniserade delar eller som gör buller kan skrämma ut några katter, så se till att din inte bryr dig om det innan du åker.)

Konserverad mat blir obehaglig efter några timmar, så jag skulle inte försöka det i en tidsinställd dispenser. Om du fyller på en skål med det kan dina katter äta allt på en gång (och har en chans att kräkas upp senare). För en kort frånvaro tycker jag att det är bättre att bara hoppa över konserverna. Om dina katter i första hand äter konserver, betyder det att du måste överföra dem till mer torrfoder innan de lämnar. Chocka inte bara dem med en matförändring.

Kullbox: Om du sätter in lådan en gång om dagen, bör det räcka att skopa precis innan du lämnar för en natt frånvaro. Om du skopar två gånger om dagen, eller om dina katter är särskilt snabba, lägg ut en extra låda.

Allmän säkerhet: Du lämnar dem antagligen ensamma långa sträckor medan du är borta på jobbet / skolan / etc; en frånvaro över natten är inte mycket längre än så. Jag har upptäckt att de allmänna försiktighetsåtgärderna jag skulle vidta för mitt hus (ljus, temperaturreglering) räcker också för katterna.

Som jag sa i början är detta för friska katter som inte gör det kräver särskild vård. Om dina katter använder något läkemedel eller är särskilt svaga eller är alltför behövande (separationsångest?), Kan du behöva ordna att någon kommer in medan du är borta. I extrema fall kan du behöva antingen låta någon sova hemma eller ta dina katter till någon annans hus, som jag gjorde för mina äldre katter med komplicerade medicinska problem. (Det är bättre om du kan undvika att förskjuta katterna.) För kattungar skulle jag definitivt ha någon att komma in ett par gånger om dagen, för (a) de kan få mer problem och (b) människans tid är viktigare under deras formativa år.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...