Fråga:
Hur kan vi göra det lättare att sova en av våra två hundar att sova på den återstående hunden?
Baarn
2013-10-09 20:03:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mina föräldrar har två hundar, båda är ganska gamla och sjuka. Chansen är stor att beslutet att somna en av dem förr eller senare måste fattas.

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för den andra hunden, så att den förstår vad vi gör . Men vi oroar oss för att hunden kommer att utveckla en rädsla för veterinären - eller värre, oss - om vi låter honom gå med i förfarandet.

Även om vi kunde köra till veterinärkliniken, har veterinären redan gått med på att till vårt hem om det behövs. Medan vi föredrar det senare vet vi fortfarande inte vid vilken tidpunkt vi ska låta den andra hunden gå med (efter eller under dödshjälpen).

Hur kan vi göra denna procedur så enkel som möjligt?

Baarn hur hamnade det? och hur är hans gamla följeslagare?
@Skippy-psI'mawoman se [chattavskriften här] (http://chat.stackexchange.com/transcript/message/12014625#12014625). Jag tror att jag skriver upp ett svar så snart jag ser hur hon reagerar på veterinären nästa gång.
Ett svar:
#1
+12
user6796
2013-10-09 20:22:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi hade två räddningskattungar, en bror och syster. Systern försvann (hon föll av balkongen och dog senare). Hennes bror gick ut på balkongen dag efter dag och mödade för henne. Det var väldigt sorgligt.

Om hunden deltar medan veterinären gör proceduren kan den inte behandla denna situation. Det är en människa som kommer in och gör något åt ​​hunden och hunden som dör. Det finns inget att vinna på det, från denna aspekt. Du vill inte att din hund ska ha en dålig relation med veterinären. Även om hunden skulle delta efter proceduren skulle det lukta av veterinären och kemikalierna, och det skulle inte vara en bra förening.

Så hur man kan förena hundarnas behov av förlust, utan orsakar en dålig umgänge med människor?

Jag föreslår att hunden tas från huset och det görs på veterinärens träning. Hunden kommer att sörja (som vår katt gjorde), men kommer så småningom att acceptera att den andra hunden inte återvänder.

Jag föreslår att sedan ge den överlevande hunden mer uppmärksamhet och tillgivenhet under de kommande månaderna.

Detta är mitt råd och jag tror inte att det finns ett definitivt bästa sätt att gå vidare med detta.

Jag undrar om en hund kan dra nytta av någon form av stängning i den här situationen, se kroppen och acceptera förlusten, snarare än att den andra hunden bara försvinner en dag och aldrig kommer tillbaka. Tänk dig att du tappar en vän och ser kroppen, eller att den vän plötsligt försvinner för alltid. Jag tror inte att jag vet svaret på det valet själv.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...