Fråga:
Abscess i hästs hov
user6796
2013-10-09 16:43:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en fullblod, Frank, som ofta är lam. Han har en återkommande abscess i en av sina främre hovar.

Veterinären och hovmannen har båda lanserat abscessen vid olika tidpunkter och jag injicerar honom dagligen med antibiotika när veterinären ordinerar dem.

Har någon några goda råd om hur man kan förhindra att abscessen återkommer?

Du har träffat en veterinär men de gav inga förebyggande råd? Vad sa de?
Visar hästen några tecken på laminit? Vad matar du det?
@joh ingen laminit. Komplettera bete med Lucerne.
@rob inget användbart. Bara inte att åka och inga skor. Jag letar efter några mer naturliga idéer, att göra med diet eller grötomslag eller rengöring, vilka områden att hålla honom på.
Gjorde veterinären gissningar om den bakomliggande orsaken till de återkommande abscesserna? Hur är det hovsituationen i allmänhet?
@Lucero nej han gjorde det egentligen inte, bara .. injicerade antibiotika .. inte mycket poäng att göra mycket åt det, som bandage, eftersom det skulle lossna
Två svar:
#1
+4
Lucero
2013-10-12 19:32:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Från din beskrivning låter det som om problemet är isolerat för den här hovet, så jag antar att det inte finns ett allmänt problem med Franks-hovar.

Det kanske är klokt att ha en Röntgen gjort på det problematiska hovet för att se om det finns något skräp (kanske till och med metalliskt) eller något som orsakar att abscessen kommer tillbaka på den ena hoven. Långvarig (och upprepad) användning av antibiotika medför risk för bakterieresistens, och när du väl är där blir saker mycket mer komplicerade att behandla.

Vissa veterinärer har mobila röntgenstrålar så att hela förfarandet är inte alltför komplicerat eller stressande och också överkomligt.

#2
+3
katho2404
2014-05-09 18:37:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad sa din hovmästare? Du sa att din häst inte skjuts, det är i grunden bra. Var dock säker på att hovarna är trimmade regelbundet och på rätt sätt. Ibland kan ojämnheter i hoven hävas eller klämmas och sedan uppstår abscesser.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...