Fråga:
Katt blir ibland aggressiv
Athari
2013-10-09 17:37:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min katt är nästan alltid trevlig och lugn, men ibland försvinner hans elever, han stirrar uppmärksamt på mig och lyfter sedan upp på bakbenen för att nå mina armar medan jag sitter i en stol och slår mig med tassen. Strejken är inte särskilt svår, men hans klor är ute. Han är inte lekfull - om jag försöker ta honom i mina händer snurrar han, repar, biter. Dessa perioder av aggresion är mycket korta och inträffar inte alltför ofta, men är irriterande och oroande.

Jag har försökt göra denna kamp till spel genom att kasta bollar, och det fungerar nästan, men jag ' Jag är rädd att detta kommer att lära honom att slå mig kommer att resultera i spel, och jag skulle uppenbarligen vilja undvika detta.

Min katt är kastrerad, jag spelar ofta med honom, så jag förstår inte varför detta händer. Hur kan jag hindra min katt från att vara aggressiv?

Två svar:
#1
+6
Beofett
2013-10-09 17:52:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det låter som om din katt är upprörd över något och försöker kommunicera det till dig.

Försök att notera vad som händer omedelbart före dessa anfall.

Är hans maträtt full? Är hans kull ren? Har han mjukt på dig eller försökt få din uppmärksamhet? Samverkade du med någon eller något annat tidigare?

Jag har sett katter attackera sina ägare (attackerna sträcker sig från att sväva ut med klor, som du beskrev, till fulla bakhåll bakifrån, med klor fastspända på personers tempel och tänder begravda i toppen av huvudet!) över allt från att bli kärleksfull med personens betydande andra (gör katten avundsjuk) till att lämna papperskorgen för full.

Tills du kan hitta trigger, en möjlighet är att försöka skräpa katten när han attackerar. Detta hjälper dig att etablera dig som den dominerande familjen, samtidigt som du tydligt kommunicerar att beteendet är oönskat.

#2
+4
Abdullah Shafique
2013-10-09 17:41:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Något stör din katt och han tycker inte om det. När detta händer ska du lämna honom i fred och vänta på att han ska slappna av. Försök INTE att lugna ner honom med lek eller mat eftersom han, precis som du sa, tror att dåligt beteende kommer att leda till en belöning.

Några möjligheter som kan göra honom arg är en annan katt ute, en bugg, eller så vill han bara vara ensam.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...