Fråga:
Varför kommer inte min hund att äta på egen hand?
Kevin Kunderman
2013-10-09 18:11:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min hund kommer att gå dagar utan att äta om inte någon sitter med henne och hand matar hundmat. Först trodde jag att det berodde på att vi matade henne några bordsskrot varje gång, men jag har slutat med den övningen, men ändå kommer hon fortfarande inte att gå till sin maträtt själv i mer än 2 eller 3 kibbles.

När hon får handmatas är hon alltid svår först men slutar äta allt i sin maträtt. Så jag vet att hon måste vara hungrig.

Finns det några förslag på hur jag kan uppmuntra henne att äta på egen hand? Jag har försökt att bara lämna disken på golvet i hopp om att hon är hungrig att hon ska äta, men det kan pågå dagar innan jag äntligen blir orolig och tillgriper att mata henne för hand.

Jag är ledsen, men vad är "bordskrot"? Är det vad som är kvar efter att ha ätit?
Liknande tendenser har jag sett i min systers Labrador när han var ung. Det berodde på min systers överkärlek. Men när jag försökte inte mata honom för hand och lämna maten framför honom började han äta den med små små intervaller och problemet blev löst. Men ditt scenario ser lite annorlunda ut.
@Mistu4u Ja det är en liten del av vad som var kvar efter att ha ätit (bara om det är något som inte kommer att skada henne uppenbarligen).
Hur många dagar väntade du på att se om hunden äter på egen hand eller inte?
@Mistu4u Det mest jag någonsin har väntat var två dagar. Tänk på att hon åt lite godis under den tiden.
Tveka inte med din veterinär. Förslag här kan bli bra, men det är din hunds hälsa vi jonglerar med.
Fyra svar:
#1
+9
Mistu4u
2013-10-09 18:56:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har sett samma problem med min egen hund. Som @AnkitSharma föreslog, löstes mitt problem efter att ha fått honom att förstå att han måste äta på egen hand och ingen kommer att mata honom varje gång. Ditt problem verkar dock svårare. I allmänhet äter en hund inte om den lider av aptitlöshet men du sa, din hund äter om du matar honom. Det är ett lite annorlunda problem; det verkar inte vara lätt. Om vi ​​tänker på en hunds beteende kanske den inte äter om den känns orolig av någon anledning. Det kan vara att äta i ett okänt tillstånd / miljö, framför andra djur eller till och med när skålen med hans mat hålls hög. Sök efter dessa problem. Om de också är okej, skulle jag rekommendera dig att kontakta en veterinär så snart som möjligt.

#2
+9
user6796
2013-11-24 12:25:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Att gå i flera dagar utan mat är inte vanligt för en frisk hund. Jag skulle fråga, är du säker på att din hund äter absolut ingenting under den här tiden, eftersom jag skulle vara skeptisk. Med detta sagt kan hundar gå i ett antal dagar utan att äta, men detta är inte optimalt.

Följande är råd för en frisk hund. Det är alltid en bra idé att kontrollera din hund om du är orolig. Om din hund visar tecken på dålig hälsa, viktminskning, slöhet, oroande tecken, är det en bra idé att få henne kontrollerad professionellt.

Den bästa och enklaste lösningen.

Det bästa sättet att uppmuntra en noga ätare att äta är att införa konkurrens om maten. Många hundar som äter långsamt, är noga och inte kommer att avsluta maten kommer att äta rimlig hjälp i god tid när det finns en annan hund närvarande.

Detta är inte alltid ett lönsamt alternativ, särskilt att äga en andra hund. Om du har några vänner, familj eller grannar med hundar, skulle det vara värt att experimentera genom att mata båda hundarna tillsammans, separata skålar, men inom rimligt nära läge och se om detta gör skillnad. Om inte, kan det finnas en organisk orsak till din hunds sura ätbeteende. Som en allmän regel, även om dessa saker är beteendemässiga och din hund inte har någon anledning att sluka sin mat snabbt, och det lönar sig att hon är en noga ätare, eftersom hon är krånglad, klappad, erbjuds en mängd mat och handmatas. Det är bra att ta bort dessa belöningar om detta är ett problem.

Den svårare och mer realistiska lösningen.

Konsistens är nyckelordet.

Du får inte mata henne, förutom vad som finns i hennes skål för att följande ska fungera. Se till att familjen äter sin kvällsmåltid först. När detta är klart lägger du en viss mängd i skålen i 30 minuter och tar upp den till nästa dag och upprepar. Hon behöver lära sig två saker:

  1. Hon kommer inte att få godis genom att hålla ut.
  2. Hon är längst ner i förpackningen, så måste vara tacksam för maten hon får i slutet av måltiden. För närvarande styr hon familjen genom att vänta tills hon får mat de saker hon vill äta.

Om du ger efter kommer hon att lära sig att hon bara behöver vänta på det. Hon svälter uppenbarligen inte, annars skulle hon äta, och det är värt det för henne att löna sig att hålla ut. hälsosam kroppsvikt. Det enda problemet du kommer att gå till hennes mindre favoritmat, försök att hålla henne på sina mest favoritblandningar för hundmat, det här är något du kan oroa dig för att ändra på banan.

Hundar är mycket lyckligare när de vet att de inte är och inte kan bli packens alfa. Dags för lite tuff kärlek. Ingen hund "behöver" godis, och ingen hund kommer att svälta sig när den blir riktigt hungrig. Boka godis endast för träningsövningar eller mycket speciella tillfällen.
@keshlam och user87, det finns inget pack i hundens sinne att han vill härska. Men båda dina råd är på plats annars.
#3
+2
Kaitlynn
2015-06-09 17:23:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min hund, en bulldogmix, har gjort det också. Vad jag har gjort är om han inte äter efter en timmes sittande där, lägger jag det på disken. Jag brukar mata honom klockan 7 eller 8 för jag vaknar tidigt. Om han inte äter lägger jag upp maten och introducerar samma mat vid lunchtid. Han äter sedan för att han är mycket hungrig. Så i princip kan du bara mata din hund för tidigt.

#4
+2
user5520
2015-08-02 02:15:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Annat som bara äter när det handmatas, beter sig din hund normalt? Är han aktiv; urinerar han och avfäller rimliga mängder; är hans vikt konstant? Om svaret är nej på någon av dessa frågor, behöver han en veterinär, ASAP. Om svaret är ja alla frågorna, prova rådet i de andra svaren i några dagar.



Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...