Fråga:
Varför klappar min katt i ansiktet?
Ash
2013-10-09 08:14:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min katt har för vana att slumpmässigt klappa mitt ansikte - ibland när jag sover eller när han snuggas i mitt knä eller när jag sitter någonstans. Jag kan inte riktigt hitta ett mönster på det, och det är lite sött, men kan också vara irriterande, särskilt om han av misstag får mig med sina klor.

Varför gör han det här?

Som kille är det svårt för mig att säga detta, men det är alldeles för sött! Min katt brukade göra det, men inte längre. Tidigare upptäckte jag att de tassar hårdare när de ignoreras, så om du vill undvika klorna, var noga med att återlämna kärleken.
Jag tolkade det alltid som "Jag kunde helt ta ut dig, men det gjorde jag inte för att jag gillar dig"
Min kvinnliga tabby tappar ibland mitt ansikte eller arm när jag sover eller till och med försiktigt biter i min arm. Någon gång vill hon helt enkelt gå ut (om dörren är stängd). Men andra gånger vill hon kela. Och inte bara var som helst. Det måste vara på en viss plats, vanligtvis nära mitt ansikte och bröst. Hon kommer att tassa eller bita i min arm tills jag flyttar den så att hon kan vara exakt där hon vill vara. Prata om att äga sängen. Sheesh :)
Min katt gör det hela tiden! Det är en av mina favorit saker! Hon tittar i alla mina kärleksfulla dovey och rör försiktigt på mina läppar och kinder när jag håller henne som en baby. Bästa känslan någonsin! Jag älskar min lilla tjej Halle så mycket!
Ett svar:
#1
+64
iKlsR
2013-10-09 19:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det här är ett sätt som katter visar tillgivenhet eller försöker få din uppmärksamhet. Inte alla katter gör det dock, men de kan visa detta på andra sätt som knådning, skrapa skrapor och gåvor etc. Katter visar också tillgivenhet för andra djur genom att gnugga mot dem

"När din katt sätter sin doft på dig, säger den något som:" Du och jag tillhör varandra för att jag luktar på mig och du luktar på mig. " Det är ett doftkomplement. "

Affectionate Pawing

Vissa katter närmar sig regelbundet en avslappnad ägare och sträcker ut sina tassar för att mjukt röra vid ägarens ansikte. Katten upprepar denna mjuka sträcka i hopp om att ägaren ska klappa den, borsta den eller visa lite tillgivenhet. Alternativt pottar vissa katter ägarens ansikte för att väcka dem från sömnen; i det här fallet vill katten troligen kärlek eller lek.

* vill förmodligen tillgivenhet eller lek * - eller mat.
Våra katter brukade väcka oss för mat. Vi läser att katter är aktiva i en timme före frukost, så ge dem frukost en timme efter att du vaknat. Vi försökte det och det gör underverk!
Jag presenterade min hund för grannens katt. De rörde försiktigt i näsorna och sedan höjde katten långsamt en tass, pausade ett halvt ögonblick och slog sedan hundens ansikte. Jag tänker inte att hon hade klor ut. Ändå var hundens reaktion mindre än civil. Den goda nyheten är att jag hade ett bra grepp om hans krage, och inga djur skadades när jag gjorde denna anekdot.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...