Fråga:
Hur hindrar man en nyzeeländsk kanin från att lämna skräp i huset?
jmort253
2013-10-09 08:36:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En husdjurskanin hittades övergiven och motvilligt omlämnades hem till mig. Han är frisk, har inte kastrerats och bor i tvättstugan.

Ibland släpps han ut i andra rum men lämnar skräp. Om inte för skräp skulle han kunna ströva lite mer fritt runt huset, men som det står är det bara för mycket röra.

Vi har försökt plocka upp skräp och sätta dem i kattlådorna, liksom att bara mata honom i eller nära kattlådorna, men varje chans han får när han lämnar tvättstugan lämnar han mer skräp. Dessa saker ska hjälpa till att motverka att lämna dropp någon annanstans.

Förutom att kastrera kaninen, vad kan man göra för att förhindra att kaninen lämnar droppingen?

Vad använder du för skräp? I allmänhet tenderar kaniner att gå på en plats, men det måste vara en plats som de vill gå in på.
Neutrering av kaninen hjälper inte till avfallet. Det skulle hjälpa om du hade sprutproblem
Två svar:
#1
+8
user35
2013-10-09 09:55:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaniner är i allmänhet väldigt försiktiga av naturen och kan när de skräms lämna ett spår av skräp ofrivilligt. Dessa är vanligtvis torra och lätta (även om det är förståeligt obekvämt) att städa upp.

Det kan vara så att eftersom dessa nya områden är "obekant territorium" blir din kanin kanske skrämd när den utforskar. Om möjligt övervaka situationen och se om den förbättras med tiden.

Alternativt kan den försöka markera sitt territorium. Även om detta är sött när de "hakar" objekt, är det mindre kul att skräpa. Men igen över tiden, när detta ges möjlighet att känna sig hemma i ett område, bör detta beteende försvinna.

På samma sätt, försök att sakta introducera områden till din kanin. Ställ in grindar så att de bara kan utforska mindre områden och enkelt dra sig tillbaka till säkerhet.

vad betyder "haka" -föremål?
@Skippy Jag har lagt till en länk, men i princip har kaniner doftkörtlar under hakan. De gnuggar dessa mot saker för att tillämpa sin doft och "äga" dem. Det är väldigt söt, min kanin gör det hela tiden när något nytt kommer in i huset. Peoples skor, deras väskor, shopping ...
#2
+6
James Jenkins
2013-10-09 19:57:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spay eller neuter är alltid ett bra val och kan ha stor inverkan på märkningsbeteendet.

Neutrering åt sidan; innan jag talar om att lämna skräp, är en större oro för en kanin i områden som inte är kaninskyddade elsladdar. Något med dem lockar kaniner och de gillar att nibba på dem, inte bra för sladdarna eller kaninerna. Så se till att sladdar är utom räckhåll för kaniner om det finns en chans att de kommer till dem.

Kaninskräp är ett markeringsförsök (som Lego stormtroopr (user35) påpekar och erbjuder många fantastiska idéer +1) och som påpekas i en kommentar finns det flera bra lösningar på Vad krävs för att husbryta en kanin? Hur som helst när en kanin får nytt utrymme att vara i, förvänta dig att se några skräp för att markera "deras nya utrymme"

Ytterligare ett par förslag för att begränsa problemet.

  • Sätt en kattlåda med några av kaninerna. i det i det nya rummet

  • Om det finns skräp i områden som inte är mycket trafik, lämna ett par av dem. (Bara för en dag, så att han / hon inte känner behov av att återta territoriet, det borde sluta helt om några dagar när de är bekväma)

  • Sätt att släppa tar du bort i kattlådan i det nya rummet

Redigera Det finns en viss fråga om markering av kaninområdet. Chinning, kissa och pooping är alla vanliga märkningstecken på kaniner (se referens nedan), men enligt min erfarenhet kommer en förändrad kanin i en hemmiljö att avstå från att kissa. Särskilt om goda vanor har skapats som beskrivs i detta svar.

Berättelser kaniner berättar: En natur- och kulturhistoria av en missförstådd varelse, av Susan E. Davis, Margo DeMelloDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...