Fråga:
Min husdjursorm verkar ha någon form av buggar som kryper i ansiktet; behöver jag oroa mig?
Beofett
2013-10-09 17:19:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns små små vita saker som kryper över mina husdjursslangar och till och med i ögonen.

Vad är de, och vad ska jag göra åt dem? Är de skadliga?

Tre svar:
#1
+12
John Cavan
2013-10-09 17:50:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, dessa parasitkvalster kan vara en vektor för sjukdom eftersom de effektivt matar på din orm. De är vita när de är unga, men blir mörka när de matar och skulle bli lättare att se, men de kommer också att irritera ormen ganska.

I den länkade artikeln finns det lite information om behandling, som i grunden är att bada ormen och eventuellt också olja honom. Du bör också behandla husområdet för att ta bort kvalster. Lite bra information om hur du behandlar din orm kan finnas i den här artikeln: Att hantera ormkvalster.

#2
+10
Spidercat
2014-02-14 21:10:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

John har rätt, din orm har kvalster. De är ganska lika i reptiler som loppor är hos hundar och katter. Tyvärr är det bästa sättet att hantera kvalster att aldrig få dem alls på grund av svårigheten att bli av med dem. Kvalster tar tillflykt i ormens skalor, och i stort sett alla kemikalier som skulle döda kvalsterna är också skadliga för reptiler. De är också så små i sitt larvstadium att de kan gömma sig var som helst.

Det finns sprayer du kan få som kan hjälpa till att lugna bett på din orm. Reptil Relief är det mest använda jag tror.

För att verkligen bli av med kvalsterna, vad du ska göra för att behandla ormen är att ge det ett bad med någon Betadine-lösning (tillräckligt för att vattnet ser ut som te). Du kanske vill vänta med att sätta i lösningen tills ormen är i badet, eftersom den kanske vill ta en drink när den först är där inne. Om ormen gör avföring när du är i badet, vill du dra ett nytt bad.

Vattnet ska drunkna kvalsterna, medan Betadine-lösningen ska hjälpa till att rengöra bettarna. Se till att också behandla ormens huvud (försiktigt) eftersom kvalster kan ta tillflykt på huvudet under badet. Du kan använda en bomullspinne för att få bort kvalsterna från huvudet.

Du kommer att vilja lämna ormen i badet i några minuter för att låta vattnet döda kvalsterna, så om du är bekväm med att lämna ormen i badet lite, du kan gå vidare till nästa steg.

I grund och botten kan allt i terrariet betraktas som infekterat med kvalster och larver. Du bör ha ett par saker förutom själva terrariet som du kan överväga att rädda. Maten och vattendiskarna och dekorationerna. Allt detta bör blötläggas i vatten med en antydan av blekmedel i, något som en halv kopp blekmedel per liter vatten.

Låt det suga i flera minuter för att döda kvalsterna, och låt blekmedlet blötlägga och döda äggen. Allt som inte kan blötläggas ska kastas och bytas ut. Det är nästan bäst att bara använda pappershanddukar som underlag de närmaste veckorna, om det skulle visa sig att kvalster fortfarande finns kvar.

Nu när terrariet är tomt, fyll det med vatten och lite blekmedel. Det ska förhoppningsvis ta hand om alla kvalster i kiselhörnen.

Vid denna tidpunkt har nog tid gått förmodligen att du kan dra din orm ytterligare ett bad, den här gången med rent vatten för att skölja bort Betadine-lösningen . Du vill också kontrollera att du inte kan se några kvalster som gömmer sig i vågen eller ventilerna. Om det bara finns en eller två, eller om de är döda och bara har fastnat, borde du kunna ta tag i dem med en bomullspinne och mineralolja.

Gå tillbaka till terrariet och dekorationer, och skölj den noggrant för att bli av med blekmedlet. Speciellt i mat- och vattenskålarna. Nu är du redo att sätta ihop terrariet och sätta tillbaka ormen i det. Se till att hålla koll på det för eventuella kvalster som kan dyka upp igen, om du ser några, vill du starta processen igen.

Det finns reptilsäkra desinfektionsmedel som kan användas istället för blekmedel. Jag antar att dessa inte skulle vara tillräckligt starka för att döda kvalsterna?
@starsplusplus Jag känner inte till något som verkligen skulle hjälpa till med kvalster. De flesta av desinfektionsmedlen från reptilterrar som Wipe-Off är gjorda för att bli av med ammoniakuppbyggnaden från avföringen. Blekmedel är ett ganska vanligt hushållsdesinfektionsmedel som är ett billigt och effektivt sätt att döda insekter och deras ägg, varför jag använder det. Så länge du inte överdriver det är det helt säkert (om det luktar illa för dig, luktar det illa för dem).
Oinformerad tanke, från tekniker för att hantera loppor: Det kan vara vettigt att lägga till några droppar tvättmedel i badet. Insekter är i allmänhet något vattenavvisande, så de drunknar inte när den första regndroppen träffar dem. För att drunkna loppor efter att ha kammat bort dem använder vi en tvättmedelslösning för att övervinna detta försvar. Kan hjälpa till med kvalster också ... Men kolla det med en veterinär som kan exotiska ämnen, för jag vet verkligen inte att jag är vettig eller inte.
bara så att du vet, kan @keshlam idé fungera. Du kan bada ormar med diskmedel för att bli av med kvalster. Antingen diskmedel eller antibakteriell handtvål kan användas med ormar. Inte säker på tvättmedel men det borde ha samma effekt. Många många uppfödare använder detta för att både bli av med kvalster och för att rengöra kvinnor efter att ha lagt ägg
Se också till att blekningsångorna avdunstas innan ormen sätts tillbaka i buren, även om du har några bra produkter som kokar vattenrätterna fungerar bra. Om du använder kvalster måste du förmodligen inte vattna ormen ett tag efter att du har badat dem eller riskerar att de tvättar bort läkemedlen direkt eller ormen dricker insektsmedel eller något
Jag vet att jag kommenterar mycket, men du bör också lägga dina ormar på pappershanddukar istället för substrat efter att du har kvalster så att de är lättare att se och döda om du fortfarande har dem
Jag tänkte diskmedel eller babyschampo, som vanligtvis är milda rengöringsmedel idag.
#3
+4
Ian
2017-02-17 01:23:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag såg det här inlägget återuppstått och jag vill lägga in en resurs jag hittade.


Miteutrotning 101:

Permetrin

Permetrin finns i många former - Provent-A-Mite (PAM), NIX / RID huvudlössbehandling , Permetrin-10 från en djuraffärsbutik, etc. När väl blandat med vatten är dess halveringstid 30 dagar om den hålls utom direkt solljus.

PAM har flera fördelar. Den har testats för användning med reptiler och den är redo att användas. Nackdelarna är att det är dyrt och de flesta reptilbutiker inte har det i lager, så du måste vänta på att det ska skickas till dig om du inte har någon till hands. Under tiden är kvalsterna upptagna med utfodring och avel.

NIX / RID är billigare än PAM och är lätt tillgänglig på WalMart, CVS och andra läkemedelsbutiker. Det är också lätt att späda ut: blanda en 59 ml flaska med grädden med en gallon vatten.

Till en dollar per uns permetrin-10 är det billigaste av de tre alternativen; en åtta uns (230 g) flaska kommer att göra 240 gallon (910 liter) lösning, eftersom endast 6 ml av den behövs per gallon (3,78 liter) för att göra en effektiv kvalsspray. Uppsidan är att om du har många ormar att behandla kommer det att göra det mycket ekonomiskt. Nackdelen är att det är alltför lätt att göra för stark en permetrinlösning som allvarligt kan skada eller döda dina ormar.

Oavsett vilken produkt du använder, den måste användas korrekt. Jag har aldrig applicerat någon permetrinprodukt direkt på mina ormar eftersom den inte behövs för kvalster och permetrinförgiftning i en orm kan orsaka irreversibel neurologisk skada eller död.

Användning av permetrin: Spruta höljet, papperssubstratet och hudarna med den utspädda lösningen eller PAM. SPRUTA INTE VATTENSKÅLEN. Låt allt torka helt innan du returnerar ormen till sitt hem. Håll också ett utbud av behandlade och torkade tidnings- eller pappershanddukar och behandlade hudar tillgängliga så att när en orm gör en röra, byter du ut det smutsiga papperet och gömmer det med behandlade. Behandla inneslutningen varannan till var tredje vecka.

Reptilspray

Reptilspray dödar kvalster vid kontakt när den är våt, när den torkar förlorar den sin effektivitet ganska snabbt. Reptile Spray är en lösning av salter snarare än en insekticid; det dödar kvalster genom att dehydrera dem. Jag sprutar inte ormarna eftersom mer hamnar på golvet än på ormen. Istället sprutar jag en vit pappershandduk med den och torkar den på ormen. På så sätt får du jämn täckning på ormen, du kan arbeta in det i området under hakan riktigt bra eftersom det är ett favoritställe för kvalster, du stressar inte din orm och du kan leta efter kvalster på pappershandduken för att se hur snabbt de utrotas. Ansök två gånger i veckan. Obs - det här gör ont som h *** i ett öppet sår.

Hot Shot No-Pest Strips

Vissa människor tar en Hot Shot No-Pest strip, skär den i bitar , lägg varje bit i en liten förseglad behållare, peka några hål i behållaren och lägg varje behållare i ormens hölje. Jag har använt No-Pest-remsan men jag hänger den bara i ormarummet och stänger dörren. Hur som helst är effektivt, särskilt om du har ett stort utbrott.

Om du använder det ska du ta bort vattenskålarna eftersom insektsmedlet är starkt lockat av vatten och du inte vill att ormen ska dricka det. Ta bort remsan (eller bitarna) efter 24 timmar, lägg dem i en lufttät behållare för framtida användning, luft ut rummet och sätt tillbaka vattenskålarna. Upprepa behandlingen varje vecka.

Viktigt! Om du också behåller tarantulor, matarroacher / dubias, syrsor etc., använd inte No-Pest Strip eftersom det kan döda dem också!

Mild Dish Soap

En eller två droppar milt diskmedel i ormens badvatten kommer att bryta ytspänningen och förhindra kvalster från att flyta i vattnet så att de drunknar. Inte mer än det behövs, din orm ska inte se ut som om den tar ett bubbelbad.

Värme

Skratta inte, men en temperatur på 57 ° C) i fem sekunder kommer kvalster och ägg att döda. Jag köpte en värmepistol som används för att avlägsna färg som kan ställas in för att blåsa varm luft från 180 ° F till 1200 ° F (82 ° C till 650 ° C). Med hjälp av värmepistolen och en temperaturpistol värmde jag upp ytorna och sprickorna på mina rack och höljen för att döda bort kvalster som kan ha lagts utanför badkaret. Få inte dina inneslutningsytor och sammanfogade / limmade områden för heta eller så kan du skada dem.

Kvalsterbehandlingen ska fortsätta i 30 dagar efter att du slutat hitta kvalster på din orm, eftersom ett ägg kan ta så lång tid att kläcka.

SLUTANMÄRKNING

Effektiv karantän innebär att du behandlar varje ny ankomst som om den har kvalster och nya ormar hålls så långt bort från din etablerade samling som möjligt för kl. minst 90 dagar. Jag behandlar karantänhöljet, hudar och papper med permetrin en dag eller så innan den nya ormen kommer, och jag torkar av den med en pappershandduk indränkt i Reptile Spray som en del av min inspektionsprocess när den kommer ut ur fraktlådan. Om det har kvalster vet jag det inom en dag eller två. Detta gäller också ormar från "betrodda" källor, mitt första kvalsterutbrott någonsin kom från någon jag litade på.


Kopieras från ball-pythons.net.

Ett par anteckningar om detta. Jag skulle inte rekommendera de kemiska behandlingarna som han säger om inte kvalsterutbrottet är riktigt dåligt. Det verkar som att din precis har börjat så jag skulle först försöka bleka buret och tvålvatten eller betadinstrategi. Endast under svåra omständigheter bör du riskera att utsätta din orm för kemikalier. Reptilsprayen är förmodligen också bra, men kom ihåg att saltet också kommer att torka ut din orms hud också. Det finns också en strategi att fånga kvalster på en yta utanför buret för att sätta upp och ner eller dubbelsidig tejp i en cirkel runt den för att se om du kan ta någon som försöker fly eller bara utforska. Som jag nämnde i kommentarerna bör du rengöra allt underlag omedelbart och efter blekning och efter att ångorna har avdunstat bör du lägga pappershanddukar för att täcka botten så att du enkelt kan rengöra buren och så att du kan se kvalster lättare. Kom ihåg att inte använda vattenskålar i närvaro av kemikalier och att hålla behandlingarna uppe i mer än 30 dagar.

Ledsen för att återuppliva det här döda inlägget, men det finns alltid kvalsterfrågor och det är bra att veta några andra lösningar om betadinen inte fungerarDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...