Fråga:
Vad är ett lämpligt sätt att köra med en stor hund i bilen?
Iancovici
2013-10-09 18:07:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kör en Honda Crosstour. Jag undrade vad jag kan använda för att se till att min hund, en tysk herde, kan hållas säker och bekväm i bagageutrymmet / baksätet och även förhindra skador på bilen, till exempel från att skrapa.

Ska jag stoppa det med speciellt material? Finns det en speciell typ av sittmöbler eller återhållsamhet som rekommenderas för detta fall?

För det mesta gillar hunden att njuta av luften från fönstret och föredrar att sitta vid nästa förarstol. För det mesta skrider hund inte. Min systers hund har visat åksjuka en gång men hennes andra hund har aldrig gjort några problem. Så det beror på hund till hund.
Det värsta som våra hundar gör när vi lägger dem på baksätet är att slicka fönstret ...
Jag tror att det skulle vara bra att notera om hunden har en historia av att skrapa eller förstöra saker. Jag har aldrig sett en hund som förstörde någonting på baksidan av en bil. (och om jag skulle ge ett svar skulle det i princip säga dig detta. Men det skulle inte hjälpa om hunden redan har antagit en vana att förstöra saker)
Är det ett problem som händer nu eller något som du fruktar kommer att hända? Vilken skada är du bekymrad över?
Vi brukade låta den irländska setteren bara rida på baksätet, som vi täckte med en filt för att innehålla en del av kasta. Har aldrig haft problem med skador på bilen.
Det finns också * allvarliga * säkerhetsfrågor för de andra bilpassagerarna här. Vid en kollision vid 30 km / h kommer en obehindrad hund (barn, passagerare, allt annat) att slå framsätena [med en kraft på 30-60 gånger sin vikt] (http://www.roadwise.co.uk/adults/using -vägen / i bilen-säkerhet). Det kan lätt vara dödligt. För personen i framsätet, liksom hunden.
Tre svar:
Salketer
2013-10-09 20:04:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Beroende på i vilket land någon kommer att köra din hund, kan vissa lagar gälla om detta ämne. Det bästa sättet att veta är att fråga din veterinär om detta.

Till exempel, här i Frankrike måste du se till att hunden under inga omständigheter kommer att kunna för att nå föraren om han sitter på baksätet. Så ett nät är i ordning om du inte använder bältet.

Här är "kit" som jag föreslår:

  1. Spänne-koppel: Det är enkelt liten koppel som har ett spänne istället för en ögla i slutet. Observera att de flesta märken passar alla bilar utom Volvo.
  2. Sele: Du kan spänna din hund med kragen, men kan hänga honom om något händer. En sele tenderar också att lugna de oroliga hundarna.
  3. Något gummi- / teflonark som håller fast i bilens 4 nackstöd. Teflon gör det lite dyrare men lättare att tvätta och torka. Gummidelen ser till att den inte är hal.

Jag använde inte ett ark förrän nyligen. Det enda skälet till att vi bestämde oss för att få det är att hunden började älska att simma ... Nog sagt :) Men sedan dess har han lättare att stanna kvar innan han skulle glida lite.

Obs: arket vi fick krävde några små modifieringar för att vi skulle kunna passera säkerhetsbältet. Men det förhindrar att hunden når föraren så att bältet egentligen bara var för hundens säkerhet.

Arket jag försöker hänvisa till:

3

REDIGERA: Efter en stund kommer jag tillbaka till den här frågan / svaret. Jag inser att det inte fanns tillräcklig vikt vid att din bils säkerhet borde vara ditt sista problem efter att ha tagit hand om förarens säkerhet, andra passagerares säkerhet och hundsäkerhet. En förare som skjuter armbågen av hunden som ber om en repa kan bli orsaken till en olycka ...

psubsee2003
2013-10-09 18:21:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Generellt sett kommer alla hundar att hantera bilresor på olika sätt. Min systers lilla hund kastar upp varje gång han sätter sig i bilen, så han har en egen låda för bilresor. Det hjälper honom att känna sig trygg så att han inte blir sjuk så ofta och hjälper också till att begränsa röran om han blir sjuk.

Medan min hund tycker om det och har mycket frihet att röra sig. Han kliar sig ingenting och håret dammar lätt av läder (när jag hade tygstolar lägger vi vanligtvis ett lakan i baksätet för att skydda sätena mot håret. i bilar är säkerhet ett problem. En av våra tidigare hundar knäckte fönstret med det här huvudet när min mamma var tvungen att göra en snabb riktningsändring (lyckligtvis har han ett hårt huvud och var ok). Så ett doggy säkerhetsbälte kan vara den bästa lösningen. Det kommer att hålla honom på plats så att han inte kan vara för destruktiv, samtidigt som han tillåter honom att åka säkert så att han inte skadas.

Som förväntat är svaret ** det beror på hund till hund **. Varje hund beter sig annorlunda.
Emma evans
2018-01-02 05:36:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lagligt måste djuret hållas tillbaka (t.ex. en sele eller vara i en låda) annars är det olagligt och försäkringen är ogiltig

försök att ge mer information och ta en titt här om hur du ger bra svar https://pets.stackexchange.com/help
Olagligt var? Det är en stor värld och lagar är mycket lokala. Se även länken efter trond.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...