Fråga:
Hur mycket mat ska jag ge min hund för att bibehålla sin vikt?
psubsee2003
2013-10-09 04:47:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När min fru och jag träffades hade hon en 13,6 kg mops.

Efter mycket hårt arbete och bantning (och träna min fru för att inte överdriva hunden) förlorade han 4,6 kg på 6 år. Jag är orolig att han kommer att gå ner för mycket i vikt.

Förutom att spåra mängden mat han äter och viktökning / viktminskning, finns det en bra metod för att bestämma rätt mängd mat som en hund ska få behålla sin nuvarande vikt?

Ett svar:
#1
+7
JoshDM
2013-10-09 21:47:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De flesta butiksköpta hundmatpåsar har en matningsguide för distribution av den dagliga mängden mat. Den här guiden är baserad på hundens vikt, men den rekommenderade mängden kan variera beroende på matens rikedom. Den faktiska konsumerade mängden är direkt relaterad till hundens attityd, deras aktivitet och ämnesomsättning, deras kön och deras ålder.

För mina hundar faller de inom 15-25 pund (de 13 -år är 15 kg, 5-åringen är 23 kg) och deras individuella livsmedel rekommenderar båda 1 kopp kibble per dag. Jag delar upp den i två 1/2 kopp måltider (morgon och kväll). Veterinären uppgav att båda hundarna har rätt vikt för sina individuella storlekar; de är inte överviktiga.

Hunden på 23 kg äter ibland inte all sin mat på morgonen, till vilken jag lägger till den andra 1/2 koppen på kvällen. Ibland äter hon inte allt. Hon är inte överviktig och äter inte andra saker. Hon är den mer aktiva av de två hundarna. Hunden på 15 kg plockar bara på morgonen och konsumerar allt på natten, inklusive några av de större hundens kabbel. Han är lite inaktiv, men jag tror att han har en hög ämnesomsättning.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...