Fråga:
Är det säkert för en hund att dricka vatten från en bäck?
psubsee2003
2013-10-09 05:19:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi har en liten ström som skär igenom vår trädgård. Hunden tycker om att dricka ur den ofta även när han har en källa till färskt vatten (från diskbänken) i närheten.

Är det säkert? Om inte, finns det ett sätt att avskräcka honom från att dricka ur strömmen och uppmuntra honom att dricka ur skålen?

Två svar:
#1
+11
psubsee2003
2013-10-09 06:07:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du inte känner till vattenkällan är det inte säkert att låta din hund dricka av den.

Leptospira, som är en bakterie som utsöndras i urinen hos infekterade djur, kan överleva i många månader på vattenvägar, så vår veterinär har rekommenderat att han, förutom sina normala årliga skott, också inokuleras för Leptospiros.

Utöver de ytterligare vaccinationerna har vår veterinär dock inte visat några allvarliga farhågor. Det är dock alltid tillrådligt att rådgöra med din veterinär eftersom det kan finnas patogener som är vanliga för vattenvägar där du bor.

#2
+3
Mistu4u
2013-10-09 09:44:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att tala uppriktigt har jag, från min egen erfarenhet, sett att du inte riktigt kan avskräcka din hund från att inte dricka ur den ström du nämnde. Jag förstår, jag vet inte exakt varför, men hundar gillar att dricka från fula platser. Vi försökte motstå honom och försökte till och med belöna honom om han dricker från veterinären som är avsedd för honom. Men verkligen, detta är ett fall, vi kunde inte riktigt avskräcka honom. Men om du pratar om hälsa har vi fortfarande inte en ledtråd som säger att han har känt sig sjuk för det. Så om källan till vatten är ren finns det inget att panikera över. Men vilken ägare vill inte att hans hund ska vara avlägsen från oroliga platser. I det fallet föreslår jag att du vidtar fysiska åtgärder (som gräns eller staket i din trädgård) för att motstå honom från att åka dit.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...