Fråga:
Alternativa säsongsbundna allergibehandlingar för hundar
psubsee2003
2013-10-09 04:40:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en 12-årig mops som lider av säsongsallergier, mestadels hudproblem.

Varje september och maj (ibland sträcker sig in i oktober och juni), hamnar han med att skrapa sig ihjäl. När det väl når sin topp måste vi i allmänhet ta honom till veterinären för steroider (vilket vi vill undvika).

Hemma försöker vi behandla honom Benadryl, men det har blivit mindre effektivt med åren.

Det är kort att hålla honom inne, finns det några alternativa behandlingar som vi kan överväga för att lindra klåda, eller hjälpa till att förhindra hans allergiska symtom?

samma här, benadryl och veterinärbesök är bara det som fungerar.
Tre svar:
#1
+7
psubsee2003
2013-10-09 16:35:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter denna allergisäsong erbjöd min veterinär ett förslag för att förhindra reaktionen. Hon föreslog att torka ner hunden efter att han kom in. Detta hjälper till att avlägsna pollen som klamrar fast vid pälsen och inte ge det en chans att irritera huden.

Hon föreslog att hålla en sprayflaska med en ättika / vattenlösning nära dörren och omedelbart spraya ner honom när han väl kommer in, klappa honom torra pappershanddukar för att ta bort pollen. En ren handduk kommer också att fungera, men du vill inte återanvända samma handduk eftersom du bara gnuggar pollen du tog bort tidigare på hunden.

Jag kan säga att det har fungerat än sedan vi har inte haft möjlighet att prova det, men det låter lovande och vi planerar att göra det nästa vår.

#2
+4
Ash
2013-10-09 09:14:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Förutom undvikande kan det finnas några saker du kan göra.

En sak som ibland rekommenderas är havregryn, som liknar hur det rekommenderas att lindra klåda för människor med vattkoppor. Slipa det till ett fint pulver, och om hunden tillåter det, antingen blötlägg djuret i vatten blandat med havregryn, eller gnugga ner djuret (försiktigt!) Med en fuktig trasa och lite av havregryn.

Jag har ett havregrynbaserat schampo som jag använder för att tvätta min hund som har hudproblem.
#3
  0
user6796
2013-10-20 18:28:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som ett komplement till de andra svaren finns det några fler saker du kan prova.

  • Först och främst ha en loppfri miljö, många hundar kan få en allergisk reaktion att loppbett.

  • Det vanliga rådet, att hålla husdjur borta från gräs och från trädgårdssängar. Det finns vissa växter som hundar är mer benägna att vara allergiska mot än andra. Det är svårt i ett globalt samhälle att ta itu med dessa specifikt.

  • Antihistaminer kan vara användbara för att lindra allergiska reaktioner, och i vissa fall är en av biverkningarna av antihistaminer sömnighet, vilket inte är dåligt när en hund körs till distraktion med klåda. Ibland kan det vara svårt för hunden att få en god vila och en paus från klåda. Med detta sagt skulle jag inte rekommendera att en hund doseras med antihistaminer utan att se och ta riktning från en kvalificerad veterinär eftersom djur inte metaboliserar många receptfria läkemedel som människor gör. De används vanligtvis som en del av en övergripande behandlingsplan för att hjälpa hundar med allergier.

Antihistaminer är användbara vid hantering av vissa fall av atopi (atopisk dermatit) . ... De varierar kraftigt vad gäller effektivitet, dosering, biverkningar och kostnad. (1)

Biotillgängligheten och receptoraffiniteten hos antihistaminer hos hund och katt är ofta inte kända och därför rekommenderas doshastigheter ofta anekdotiska. (2)

Biverkningar är ovanliga med antihistaminer men inkluderar sedering, förstoppning, torr tandkött och ångest. (2)


Referenser:

  • Antihistaminer - Ingleburn Veterinary Hospital ingleburnvet.com.au ( 1)

  • Antihistaminer hos hund och katt - Melbourne Veterinary Specialist Centre melbvet.com.au PDF (2)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...